“Valami elromlott az autókhoz fűződő viszonyomban” – írja facebookos bejegyzésében Gyurcsány Ferenc, és mi sem fogalmazhatnánk találóbban. A miniszterelnök saját leírása szerint két héten belül előbb elhagyta saját autója slusszkulcsát, tönkretett egy kölcsönautót, végül tilosban parkolt, amiért kerékbilincset kapott.

A történet Kötcsén, Orbán Viktor titkos beszédeinek és Gyurcsány nyaralójának falujában kezdődött, ahol a miniszterelnök járdaépítés közben elhagyta slusszkulcsát. Hiába kereste még másnap is, nem lett meg. Így esett, hogy pár nap múlva, immár a pótkulcs birtokában egy kölcsönautóval tartott nejével és gyermekeivel a nyaralóba.

“Siófok előtt megálltam tankolni. Alig mentem pár kilométert, elkezdett rázkódni az autó, majd megállt” – számol be az út drámai eseményeiről. Mint kiderült, benzint tankolt a dízelautóba. “Ó, én idióta!” – írja erről Gyurcsány, és mi sem fogalmazhatnánk találóbban.

Így esett, hogy e hét szerdán már újra saját kocsijával az állatkertbe indult öt gyerekkel, “sajátjaink, két keresztgyerek, meg egy barát nálunk nyaraló kisfiúja”, írja. Hosszas körözés után a Szépművészeti Múzeum mögött talált helyet. Az állatkert után moziba siettek volna, a Micimackót akarták megnézni, de az autón kerékbilincs volt.

“Jajj! Telefon, izgalom, hogy lekéssük a mozit. Eltelik tíz perc, húsz, harminc” – sűrít és fokoz feszültséget bejegyzésében Gyurcsány, aki ezután még a sok papírmunkára és a magas büntetésre is panaszkodik, de dicséri az udvarias közterületiseket.

A történet happy enddel zárul, a mozit elérték, de Gyurcsány jó forgatókönyvíróként nyitva hagyta a folytatás lehetőségét is: “ma visszamegyünk Kötcsére. Autóval…”

Képviselő Funky blog nyomán szebbjovo.hu