Az utóbbi napokban igen sokszor húzódott különös grimaszba az arcom, hallgatván mindenféle MSZP-s főemberek lózungjait a "rendpártiságról" mint olyanról. Az alábbiakban megismertetem a nyájas olvasót mérsékelten formatervezett arcom ebbéli színeváltozásának okaival.

Szerencsére ez nem lesz nehezemre, csupán egy tegnap esti baráti beszélgetést kell fölidéznem. Ennek során szembesített engem egy illető a Jobbik korábbi kinyilatkoztatásával, mégpedig imigyen:
– Most mit háborogsz? Hát nem ti mondtátok, hogy nektek lényegtelen, ki valósítja meg a programotokat? Hogy a program a lényeg? Meg a nemzet felemelése? Akkor meg nem mindegy?

Hogy mi a mindegy, és mi nem az, a következőkben részletes kifejtést nyer, de előbb hadd idézzem a beszélgetőtárs legfontosabb mondatát, amivel egyébként kiváló végszót adott nekem:
"Ha beleesel a gödörbe, nem mindegy, hogy ki húz ki, a Fidesz vagy akár a szocik?"

Az elmúlt négy év során a Fidesz – saját megoldási terve nem lévén – számtalan pontot tett magáévá a Jobbik 2010-es "Radikális változás" című választási programjából. Az eljárásnak az ad igen erős okkersárga árnyalatot, hogy a lopott programpontokat rendre kilúgozva, lényegüket kiüresítve valósította meg az alibiző kormány.

Tehát, ha engem a Fidesz próbálna meg kihúzni abból a bizonyos gödörből, az úgy nézne ki, hogy ledobja ugyan a kötelet, de amint belekapaszkodom, és megpróbálok felhágni a segítségével a gödör falán, a Fidesz mindig pont ugyanannyit engedne a kötélen, amennyivel ugyanott maradnék, mint ahol voltam. Lásd: devizahitelesek problémája, munkahelyteremtés helyett napocskák rajzoltatása a közmunkásokkal, és a példákat még hosszan lehetne sorolni.

A narancsos oldalt tehát tisztáztuk, most nézzük, mi a helyzet a szegfűssel. És ezen a ponton nem tud nem eszembe jutni az első Orbán-kormány "magyar igazolvány" című projektje, amit a Kovács László nevű MSZP-s főember először teljes mellszélességgel támogatott, majd 23 óra nem telt bele, és elkezdte a 23 millió románnal való riogatást.

Ha tehát engem az MSZP húzna ki abból a bizonyos gödörből, akkor arra számíthatnék, hogy mindjárt a kimentésem után hátulról a vesémbe mártja a kést.

Fentiek tükrében arra kérem tehát a tisztelt választópolgárokat, hogy mind az EP-választáson, mind pedig az őszi önkormányzati választáson a Jobbikot támogassák, mert mégiscsak az a legüdvösebb, ha a Jobbik programját maga a Jobbik valósítja meg.

Bogdán Szabolcs
a Jobbik debreceni alelnöke