Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a 100 milliós végkielégítéssel és prémiumokkal távozott, majd 1,2 millió forintért visszafoglalkoztatott Sz.-né Sz. Eleonóra ügyének az a társadalmi üzenete, hogy “hülyének nézik az átlagpolgárt”. Könnyebb ma a dolga a tolvaj gazembernek, mint a keményen dolgozó, becsületes embereknek – értékelt.
Mint mondta, az ügyész átlátszó, buta kifogást hozott, amikor a munkaügyi perre hivatkozott, mert az semmire nem kötelezné a büntető bíróságot.
A jobbikos politikus szerint a kormány nem tesz érdemi lépéseket a korrupció felszámolására és az ellopott nemzeti vagyon visszaszerzésére, hanem továbbiak elkövetésére buzdít.
Hegedűs Lorántné egyértelműnek nevezte, hogy fél az ügyészség és “az őket jelenleg irányító párt”, mert nyilvánvaló összefonódások vannak a jobb- és baloldali, egykori és jelenlegi kormánypártok között, s ha volna érdemi elszámoltatás, akkor egyszerre bukna mind a kettő.
Kitért arra is, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén felülvizsgálná a korábbi ügyeket.
A képviselőt kérdezték arról is, hogy a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt a legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette. Azt felelte: a 2006-os “brutális fellépés” semmivel sem volt indokolható. Miért nem merik elítélni a volt rendőri vezetőt, ki áll mögötte – tette föl a kérdést.
(MTI)