Megjelent Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mintegy kétszáz tagja. Rubi Gergely polgárőr, jobbikos országgyűlési képviselő a Független Hírügynökséggel közölte: hétfőn este kezdtek el járőrözni a településen, és a tervek szerint vasárnapig maradnak. Hozzátette: a helyi lakosság hívta őket Hajdúhadházra.

A polgármesteri hivatalban nem tudnak arról, hogy megérkezett volna a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a településre, erről a városházán semmilyen értesítést nem kaptak. Rubi Gergely erre a felvetésre úgy reagált: nem kötelessége jelenteni az akciót és szerinte az önkormányzatot nem érdekli a közbiztonság.

A település polgármestere már korábban közölte: az egyesület kezdeményezéséről a hajdúhadházi önkormányzat semmilyen hivatalos értesítést nem kapott és az önkormányzat sem fordult kéréssel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez a közbiztonság javítása érdekében. Hajdúhadházon a városi rendőrkapitánysággal együttműködve az Országos Polgárőr Szövetség helyi szervezete lát el polgárőri feladatokat.

Felmerül a kérdés, hogy ha az Országos Polgárőr Szövetség helyi szervezete olyan kiválóan ellátja a településen a polgárőri feladatokat, akkor vajon miért fogadták a helyiek örömmel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait. Rubi Gergely ugyanis elmondta: sorra érkeznek a felajánlások a lakosságtól a polgárőrök ellátására. A messzebbről (Zala, Komárom-Esztergom megyéből) érkezetteket 12 családi háznál szállásolták el, a közeli településeken lakók (70-80 ember) szolgálat után hazamennek. A helyiek üdítővel, süteményekkel kínálják a polgárőröket, volt, aki egy fél marhát, más egy egész disznót, mások csirkéket ajánlottak fel az ellátásukhoz.

Rubi Gergely országgyűlési képviselő közölte: Vona Gábort egy jobbikos rendezvényre várják a hétvégére, a járőrözésben nem vesz részt, de a közbiztonsági helyzetről tájékozódni szeretne.

Független Hírügynökség nyomán szebbjovo.hu