A csoport legerősebbnek vélt ellenfelét Budapesten igencsak megszorongatta a DVSC-TEVA, a PSV Eindhoven csak egy szerencsés góllal tudott nyerni. Ahogy Varga József, a Loki középpályása is fogalmazott, a Philips Stadionban sokkal nehezebb mérkőzés elé nézett együttesünk, hiszen számítani lehetett rá, hogy Dzsudzsákék hazai pályán nagyobb elánnal futballoznak majd. Így is történt.

A PSV sokkal veszélyesebben játszott, mint két héttel ezelőtt. Kontrákkal próbálkoztunk, de ha elvesztettük a labdát, a hollandok gyors passzokkal pillanatok alatt a térfelünkön tartózkodtak, és állandó veszélyt jelentettek. Érdekesség egyébként, hogy mivel az Eindhoven otthon mindig piros-fehérben játszik, ezért a mieink kék mezben léptek pályára. Emlékezhetnek szurkolóink, hogy tavaly, Kalmarban történt hasonló.

A 22. percben szerzett vezetést a PSV Afellay révén, majd a szünet előtt Reis növelte az előnyt, emellett kapufát is rúgtak a hazaiak, vagyis jelentős volt a fölényük. A DVSC részéről Czvitkovics Péter előtt három ígéretes lehetőség is adódott.

A szünet után nem változott sokat a játék képe. Továbbra is a holland együttes futballozott fölényben, és ha Dzsudzsák Balázs vagy Toivonen egy kicsit pontosabban céloznak, akkor nem a kapufát találják el. Mindig számítani lehetett egy-egy kellemetlen lövésre. Kontrából időnként mi is ki tudtunk helyzetet dolgozni, gólt azonban a PSV-nek sikerült rúgni a hajrában.

 
dvsc.hu