Azért van valami egészen bájos abban, hogy Halász János, a Fidesz hajdú-bihari erős embere most minket, helyi jobbikosokat kért fel arra, hogy legalább mi kérjünk bocsánatot a nyugdíjasoktól Vona Gábor helyett. A történet báját az adja, hogy tudható, nem Halász János fejéből pattant ki az ötlet. Nem az ő lelkét és igazságérzetét szétfeszítő nemes érzeményről van szó, amely szükségszerűen torkollott sajtótájékoztatóba. Habony Árpád az, aki csúcsra járatja a Vona- és Jobbik-ellenes gyűlöletkampányt, ennek része az is, hogy most már megyei, városi szintre kell levinni a sivalkodást (copyright by 888.hu), hátha akad olyan nyugdíjas, aki nem veszi fel a vonalas telefonját, amikor a felháborodott hangú fideszes bácsi tájékoztatni akarja a szomorú rögvalóságról.

Kubatov telefonál. Csak nem haza, mint E.T.

A nyugdíjasok bizonyára még emlékeznek arra, amikor a 2002-es választási kampányban az MSZP teljesen kiforgatta Kövér László szavait, és az úgynevezett köteles beszédnek igen komoly szerepe lett abban, hogy Orbán Viktor és pártja elbukta az országgyűlési választásokat. A Fidesz teljes joggal háborodott fel a nemtelen eljáráson, Gyurcsány viszont évekkel később is büszkén mondta tollba egy közírónak, hogy milyen remekül és mennyire profi módon használta ki az MSZP kampánystábja Kövér László szövegkörnyezetből kiragadott mondatát.

Most pedig azt látjuk, hogy a Fidesz csinálja pontosan ugyanazt Vona Gábor szövegkörnyezetből kiragadott mondataival. Ez is azt támasztja alá, hogy a XX. század pártjai, a Fidesz és az MSZP között semmi különbség nincs, gátlástalanul nyúlnak a hazug kampány eszközéhez, ha a hatalom megszerzéséről vagy megtartásáról van szó.

Az is jellemző, hogy a Fidesz gyűlöletkampányát az a Habony Árpád vezényli, akit a közelmúltban jogerősen elítélt a bíróság egy idős korú házaspár bántalmazásáért. Szerencsétlen nyugdíjasok azt a bűnt követték el, hogy leléptek az úttestre, amikor éppen arra kocsikázott Habony urunk a luxusautójával, és nagybecsű talpát a fékpedálra kellett illesztenie. Orbán titokzatos tanácsadója először csak a lehúzott ablak mögül fenyegette meg az idős házaspárt, de aztán úgy vélte, a nevelés nem lehetett elég hatékony, hátha nagyot hallanak a delikvensek, ezért kiszállt a járművéből, és a nyomaték kedvéért leütötte a férfit, a hölgyet pedig hasba rúgta. Bizonyára azt gondolta, így jobban megmarad a közlekedésbiztonsági okítás a nyugdíjasok fejében.

No, hát ez az ember az, aki immár az ország összes nyugdíjasának bele akarja verni a fejébe, hogy Vona Gábor egy patás ördög. Arra figyelmeztetem nyugdíjas olvasóimat, hogy ha fel is veszik a telefont a rekedt hangú fideszes bácsinak, ajtót már semmiképp se nyissanak, ha netán Habony Árpád keresi fel őket, mert megeshet, hogy rögtön egy gyomorszájra leadott rúgás lesz az első lecke a Fidesz legújabb távoktatási projektje során.

Az pedig már egészen friss hír, hogy a Szalay Ferenc nevű fideszes úriember nyerte el az év polgármestere címet. A kifogástalan gentleman arról híres, hogy egyszer nem vette észre, amikor bekapcsolva maradt a mikrofonja, és a következő sóhaj szakadt fel a bensejéből: “Ennyi hülye vén k**vát!” – Így minősítette azokat az idős hölgyeket, akik most bizonyára alig várják, hogy telefonos tájékoztatást kapjanak Vona Gábor megátalkodott jelleméről.

Mindenesetre most már hagyjuk magára a választás elveszítésétől rettegő Fideszt, és nézzük meg, mit cselekszik mindeközben a Jobbik. Nos, a nemzeti néppárt valami olyasmit csinált, amit eddig egyetlen párt sem. Meghívott több szakértőt, és idős emberek részvételével megszervezett egy nyugdíjas kerekasztalt, ahol végre arról esett szó, hogy milyen is manapság nyugdíjasnak lenni hazánkban, milyen problémákkal szembesülnek az idős emberek, illetve milyen megoldások vezethetnek testi és lelki jólétükhöz.

A Jobbik nyugdíj-kerekasztala

Vona Gábor ismertette a megjelentekkel a Jobbik programjának szépkorúakra vonatkozó részleteit, és kifejtette: szükség volna egy független, pártok feletti és kormányokon átívelő, civil alapokon működő nyugdíjszakmai testületre, amely irányt ad, és kizárja annak a lehetőségét, hogy nyugdíjasok a politika játékszerei legyenek.

A nyugdíjasokért mostanában nagyon aggódó Halász János nem vett részt az összejövetelen, miképpen Habony Árpád sem.

Arra kérem Halász János képviselő urat, a legközelebbi sajtótájékoztatóján nyissa meg a lelkét, legyen még a mostaninál is sokkal emberközelibb, és mesélje el, mi a véleménye idős hölgyek hasba rúgásáról, valamint mennyire tud azonosulni ugyanezen hölgyek “vén k**váknak” nevezésével, illetőleg ő maga részt vesz-e helyi szinten az ezzel kapcsolatos fideszes bocsánatkérésekben, amelyek előreláthatólag el fogják árasztani a médiát az elkövetkező időszakban.

Bogdán Szabolcs
a Jobbik Hajdú-Bihar megyei sajtófőnöke