Hát elfelejtettétek, jó magyarok, a magyarság történetében legtöbb szenvedést hozó rendszer, a kommunizmus áldozatait? Megbocsátottatok a szörnyű gaztettek kiagyalóinak és végrehajtóinak? Elfeledtétek a ’19-es patkánylázadást, a szifiliszes zsidók tombolását, Szamuely halálvonatát, a vörös horda ámokfutását, az ávós vallatószobákat, az adai magyargyűlölő zsidó gnómot, bizonyos Rosenfeld/Rákosit, a kuláklistákat, a kitelepítéseket, Recsket, a gulag táborokat, ’56 vérbefojtóit, és még sorolhatnám napestig.

Azt mondta egyszer Németh Lojzi rockzenész, zeneszerző, hogy 56 akkor bukott végleg el, amikor 1957 május 1. napján közel egymillió ember ment ki tapsolni Kádárnak a budapesti Hősök terére.

Ennek analógiáján legalizálta Debrecen az elmúlt napokban a kommunizmus által elkövetett bűnöket. Természetesen nem képviselhetik a pártok a társadalom valamennyi tagját, de azért elgondolkodtató és sok következtetést lehet levonni abból, ahogyan a különböző pártok hozzáálltak a kérdéshez.

Az MSZP, az LMP, a DK, a DISZ, az Együtt2014 meg sem emlékezett a történelem legaljasabb rendszerének áldozatairól. Ebből nem lehet más következtetést levonni, mint azt, hogy a fentiekben említett pártok vagy közömbösek a kommunizmus bűneivel szemben, vagy egyetértenek azokkal. Az olvasókra bízom, hogy eldöntsék, a vérben és árulásban fogant MSZMP jogutódja, vagy Apró elvtárs unokaveje, a szemkilövető Gyurcsány újonnan összegründolt pártja melyik kategóriába tartozik.

Vajon milyen lehet a Fidesz igazi viszonya ehhez a kérdéshez? Valamit tenniük kellett, hogy ne érje szó a ház elejét, ugyanakkor, nem szabad ám megsérteni a kommunista rendszer működtetőinek leszármazottait – akik bizony ott lapulnak a holdudvarukban -, és persze szükséges minden szavazat a hatalom megtartásáért. Ígérték ugyan, de eszük ágában sem volt elszámoltatni a kommunista utódpárt tagjait, és gondosan őrzik az ügynöklistákat is.

Mindezek ismeretében nem volt meglepetés, hogy letudták ezen kötelességüket egy könnyed hétfői munkanapon, ahol Pajna alpolgármester felolvasta a papírjáról, hogy a kommunizmus volt a legembertelenebb rendszer, és Dánielfy Zsolt is elszavalt rutinból egy verset, de az egész végtelenül hiteltelen volt a maga 30 fős közönségével.

Kétségkívül a Jobbik Magyarországért Mozgalom tett ki legjobban önmagáért ebben a kérdésben. A vasárnapi Kossuth téri megemlékezésen és fáklyás felvonuláson kiválóan szónokolt Mohácsi tiszteletes úr, Dr. Apáti István képviselő is remek beszédet tartott, melyeket tovább emelt Erdei Józsi csodálatos szavalata. Kár, hogy itt sem voltunk többen kétszáz embernél. És ez baj, nagyon nagy baj….

 
Mert egy ilyen ünnepségen való részvételt nem annak kell eldönteni, hogy szimpatizálok-e a szervező párttal, hanem annak, hogy az adott ügyért hajlandó vagyok-e annyit tenni, hogy rááldozok az életemből egy órát, hogy közösen fejet hajtsunk ennek az aberrált rendszernek az áldozatai előtt. Hajlandó vagyok-e kisétálni a térre, hogy a személyes jelenlétemmel erősítsem azt, hogy a kommunizmus embertelen rendszere soha többé ne térjen vissza, és az utókor tisztában legyen azzal, hogy mit tett Mansfeld Péter, és miért ragadott tollat Szolzsenyicin.

És végül azért, hogy a besúgóhálózat üzemeltetői és haszonélvezői, a sortüzek vezénylői, az egyetemekről kitiltók, a rendszerváltást elszabotálók, a nemzeti vagyon elrablói ne röhöghessenek a pofánkba, hogy lám-lám, hát ennyire volt rossz az a rendszer.

Mert Isten megbocsáthat, mi, soha!

Nagy Zoltán


Frissítés:

Hát én is elfeledkeztem… Nem a kommunizmus áldozatairól, hanem a megemlékezésen felszólalt egyik szónokról. Fenti írásomban egy igen komoly hibát vétettem, konkrétan azt, hogy az egyik szónokról nem emlékeztem meg. Nevezetesen Kulcsár Gábor önkormányzati képviselőről, aki beszédében kiválóan összefoglalta a kommunizmus kialakulását, annak történelmi lényegét, megemlítette az embertelen rezsim által elkövetett bűnöket és megemlékezett a kommunizmus napjainkra gyakorolt hatásáról is.

A hibámat ezúton elismerem, az érintett személytől Kulcsár Gábor barátomtól, és a tisztelt olvasóktól pedig elnézést kérek.

Nagy Zoltán

szebbjovo.hu

1362133260