Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese közölte, pártjuk segítő kezet nyújt minden valódi üldöztetés elől menekülő embernek, de ez nem vonatkozik a gazdasági okokból menekülőkre. Szavai alapján az ide érkezők elsősorban nem a munkaerőpiacot, hanem az európai szociális rendszert célozzák meg. Magyarországnak sem forrása, sem lehetősége, sem kötelessége nincs arra, hogy a gazdasági okok miatt érkezőket támogassa – szögezte le.

Barbed-Wire

Az ellenzéki párt azt javasolja, hogy segítsenek az üldöztetés elől menekülőkön, de ez “ne letelepítésbe torkolljon, ne kvóta szerinti brüsszeli diktátumok mentén történjen”. Akinek bizonytalan az identitása és nem ismertek a céljai, az visszafordítható legyen – közölte céljaikat, miközben újra javasolta az önálló határőrség felállítását és a nyílt menekültszállók zárttá minősítését.

A politikus egyúttal arról is beszélt, hogy a “magukat balliberálisnak vagy liberálisnak valló” erők korábban 23 millió román munkavállalóval riogattak a kettős állampolgárságról szóló népszavazás során. Most viszont szociális bérlakásokat utalnának ki nekik, hosszú távon szavazati jogról és kvóta szerinti letelepedésről beszélnek – tette hozzá.

A Jobbik “ezen liberális társaságoknak” azt javasolja, hogy fogadjanak örökbe egy menekültcsaládot, költözzenek velük össze egy rövidebb időre és azután “próbáljanak olyan véleményt megfogalmazni, amely Magyarország állampolgárának érdekét képviseli” – mondta.