Az újság értesülése szerint a PSG-International csoport megnyerte az orosz vasúti társaság (RZSD) pályázatát egy nagy vasúti terminál és átrakodó állomás felépítésére a Moszkva északi oldalán fekvő Bielij Rasztban.
“Ez az eset azt bizonyítja, hogy a szankciók idején is lehet megrendelést kapni Oroszországtól” – nyilatkozta a lapnak Tomás Krones, a PSG-International cég vezérigazgatója. A cég a moszkvai építkezés fő szállítója. Krones szerint a megrendelés teljesítése mintegy 700 embernek ad munkát a cégnél és a beszállítóknál is. A munkák 80 százalékát cseh, 20 százalékát szlovák cégekkel végezteti el a PSG-International.
Az Otrokovicében székelő PSG-International négy kontinens több mint húsz országában dolgozik. Építőipari, energetikai és petrolkémiai főbeszállítóként szerzett nemzetközi pozíciókat magának. Oroszországban korábban hőerőműveket, adminisztratív épületeket, valamint a Hyundai és Volkswagen autógyárak üzemrészeit építette. Több nagy projektje van Törökországban és Irakban is.
(MTI)