Hegedűs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: méltatlan a törvényhozás szelleméhez, és a parlamentarizmus, illetve a törvényhozási munka megcsúfolása az a gyakorlat, amit a kormánytöbbség a javaslatok előterjesztése és megvitatása ügyében folytat.

Hegedűs példátlannak nevezte, hogy az éjszakába nyúló hétfői plenáris ülésen az előterjesztő kezdeményezésére lezárták a választási eljárásról szóló fideszes indítvány általános vitáját, miközben még lettek volna további hozzászólások a témához.

Megjegyezte, hogy az indítvány a médiacsomaggal együtt hétfőn került fel a napirendre, pénteken még nem volt arról szó, hogy a képviselők lefolytatják az általános vitát.

Ez a fajta előterjesztési gyakorlat méltatlan a törvényhozás szelleméhez és lehetetlenné teszi, hogy az ellenzék, ezen belül a Jobbik – választói felhatalmazásának megfelelően – színvonalas ellenzéki politizálást folytasson, érdemben foglalkozhasson a javaslatokkal – értékelte Hegedűs Tamás, aki kifogásolta a bizottsági munka “elsúlytalanítását” is annak kapcsán, hogy a bizottsági ülések gyakran a plenáris tanácskozások alatt zajlanak.

Közölte: azt várják a kormánytöbbségtől, hogy a jó kormányzás mellett a jó törvényhozás feltételeinek biztosítását is tekintse feladatának, tegye lehetővé az érdemi vitát az előterjesztésekről

jobbik.hu