Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni országgyűlési képviselőjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján visszalépésre szólította fel Gurmai Zitát, aki az MSZP színeiben indul a debreceni 1-es választókerületben. Herpergel Róbert közleményét alább teljes terjedelmében közöljük:

Herpergel Róbert
a Jobbik debreceni országgyűlési képviselőjelöltje

Tisztelt Képviselőjelölt Asszony!

Ön az MSZP színeiben, én pedig a Jobbikkal indulok Debrecen I. választókerületében. Mivel a NER összeroppantásához szükség van arra, hogy az emberek egyetlen helyi és esélyes jelöltre szavazzanak, ezért kérem meg Önt, hogy egy erőteljesen jobboldali beállítottságú városban lépjen vissza. Ha megnézzük az elmúlt időszakot, akkor láthatjuk, hogy az MSZP nem tudott megfelelő eredményeket elérni Debrecenben az utóbbi választásokon. 2014-ben egy képviselőt tudtak küldeni az önkormányzatba, az időközi önkormányzati választáson pedig még 5%-ot sem ért el az MSZP. Mindezekről nem Ön tehet, ahogy arról sem, hogy messziről kellett idejönnie képviselőjelöltnek, mert a helyi szocialisták között ezek szerint nem volt alkalmas ember a feladatra.

Tisztelt Képviselőjelölt Asszony!

– Ön nem volt itt, amikor az egészségüggyel kapcsolatos sajtótájékoztatóimat tartottam Debrecenben.
– Ön nem volt itt, amikor felhívtam a figyelmet a debreceni parkolási anomáliákra a városban, a klinikánál és a Kenézy kórháznál.
– Ön nem volt itt, amikor feltártam Debrecen közbiztonságilag veszélyes pontjait, vagy mikor a börtönkiabálásokkal kapcsolatban tartottam sajtótájékoztatót.
– Ön nem volt itt, amikor sajtótájékoztatókat tartottam a korábbi bevándorlótábor miatt, vagy amikor fáklyás felvonulásokat szerveztünk a bezáratásért.
– Ön nem volt itt, amikor már januárban megsajtóztam Kósa Lajos és családjának kétes üzleti ügyeit.

Amennyiben megnézi a képviselői Facebook-profilomat, láthatja, hogy helyi ügyek vannak rajta, mert tősgyökeres debreceniként naponta látom, hogy mi történik a városban. Önnek mindenféleképpen befutó helye van listáról a parlamentbe, akkor is ha nulla szavazatot kap, Kósa Lajossal ugyanez a helyzet. Ráadásul én Karácsony Gergellyel ellentétben tudom garantálni, hogy Orbán Viktornak nem lesz pozíciója a börtönön kívül a politikában. Az előbb felsorolt indokokra hivatkozva kérem, hogy lépjen vissza és adjon teret annak, hogy a Jobbik jelöltjeként jobb oldalról előzhessem Kósa Lajost.

Herpergel Róbert
a Jobbik debreceni országgyűlési képviselőjelöltje