Mint ismert, a Debrecen az idegenben elért 2:2-es döntetlen után itthon 3:0-ra kikapott a norvég Strömsgodset csapatától, így kiesett az Európa Ligából. Szerkesztőségünk utánajárt, hogy mi okozta a kínos fiaskót.

Félidőben még csak egy góllal vezettek a norvégok a mérkőzésen, amit a Duna Televízió közvetített. A stáb a szünetben mikrofonvégre kapta Debrecen polgármesterét is, aki szintén a helyszínen szurkolt a csapatnak. Kósa Lajos elmondta, bízik abban, hogy a Loki továbbjut. “Ezt a norvég együttest meg lehet fogni, de csak úgy lehet meg a meccs, ha tényleg pörgünk és a győzelemre játszunk. Egy kicsit óvatosan játszik a csapat, de így saját magunkat álmosítottuk el. Ez az az eset, amikor olvasom a gyereknek a mesét, és én alszom el, a gyerek meg élénk. Itt ez történt” – vélekedett a polgármester.

A mérkőzést közvetítő Novotny Zoltán később komoly bakit vétett, amikor a cívisváros első emberét Kósa Lajos helyett Kósa Sándornak nevezte. Informátorunk szerint a riporteri baki jelentős zavart okozott a debreceni játékosok körében, akik a szünetben az öltözőben kísérték figyelemmel a Duna TV közvetítését.

– Ki az a Kósa Sándor? – kérdezte értetlenül Zsidai és Trninics, akiket nemrég igazolt le a debreceni csapat.

– Mbengo ukulele ukmukfuck – tájékoztatta őket Sidibe, a szenegáli csatár, de ezt állítólag sem a magyar, sem a szerb játékos nem értette.

Futballszakértők szerint az is hozzájárulhatott a sikertelenséghez, hogy a nevezetes riporteri baki már akkor hangzott el, amikor percek óta folyt a második félidő, de a Loki játékosai ekkor még az öltözőben tartózkodtak, és a tévéközvetítést figyelték.

– Megmondom őszintén, engem úgy megzavart a szpíker bakija, hogy utána percekig nem találtam ki az öltözőből – nyilatkozta csalódottan Szakály Péter. – Egyszerűen nem találtam a kaput… izé… az ajtót – pontosított a középpályás.

– Engem Kósa Sándor nyilatkozata álmosított el – vallotta be ásítozva Czvitkovics. – Ahogy hallgattam a polgármester úr meséjét, úgy éreztem, hogy legszívesebben felfeküdnék a gyúrópadra, és egy jó nagyot szunyálnék.

Nagy Zoltán, a jobbhátvéd egy másik momentumot emelt ki a közvetítésből: “Amikor már három góllal vezettek a norvégok, Novotny Zoltán azt mondta, hogy nekünk most már hatot kellene rúgnunk a továbbjutáshoz. Ezt sehogy sem értettem, meg is kérdeztem Mészit, hogy tud-e valami új szabályról, amit idén nyáron vezetett be az UEFA, de nem tudott rá válaszolni, mert épp akkor cselezte ki őt egy norvég csatár. Később az jutott eszembe, hogy felhívom Grosics Gyuszi bácsit ennek a 6:3-nak az ügyében, de erre már nem kerülhetett sor, mert ekkor rúgást kaptam a vádlimra.”


Novotny Zoltán, a bakit bakira halmozó sportriporter

 
Munkatársunk kérdésére Kósa megerősítette: “Le fogjuk bontani az új debreceni aréna eddig felhúzott lelátóit, és visszaállítjuk az eredeti Nagyerdei Stadiont. Ehhez a színvonalhoz az is bőven megfelel.” Riporterünk megnyugtatásul hozzátette: ezt a nyilatkozatot nem Kósa Lajos, hanem egy bizonyos Kósa Sándor tette, aki még csak nem is hasonlít a cívisváros polgármesterére, mert nincs szemüvege, bajuszos és az arca is kicsi.

a rondajelen.hu álhírportál nyomán szebbjovo.hu

1374845220