A lecsó tipikus magyar étel, aminek rengeteg változata létezik. Azonban az biztos, hogy mindegyikben szerepel a hagyma, a paprika és a paradicsom hármasa, hiszen ez adja a lecsó alapját.

kep

Káposztás lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejes káposzta
  • 50 dkg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg tarhonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsiradék, só, bors, pirospaprika

A káposztát laskára, a paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Kevés vízzel felöntjük, és megpároljuk. Beletesszük a zöldségeket, rászórjuk a paprikát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedjük az edényt, és majdnem készre pároljuk. Végül beleszórjuk a tarhonyát, majd, ha az is megpuhult, tálaljuk. Jó étvágyat!

szebbjovo.hu

1376749380