Gyöngyöspata kapcsán már rengetegen rengeteg mindent leírtak. S talán még annál is többet hazudtak. Agresszív, bűnöző nácik, fasiszták kontra rettegő, békés, ártatlan kisebbség. Ez a fősodratú csapásirány. De mi is történt valójában?

Sok-sok éve már, hogy megindult egy folyamat. Egyre nagyobb, egyre több bűncselekmény. A közállapotok a békés emberek számára elviselhetetlenné váltak. A védteleneket, leginkább a gyerekeket és időseket rendszeresen zaklatják, terrorizálják a cigányság egyes prominensei már évek óta, és senki nem volt, aki segítsen rajtuk. Se rendőrség, se mindenkori kormány, se politikai pártok, se a híres és törvényes államilag finanszírozott OPSZ.

Aztán a Jobbik elkezdett erősödni és dinamikusan fejlődni. A programunk közbiztonsági részét mindenki ismeri. Vona Gábor a gyöngyösi választókerület jobbikos ogy. képviselőjelöltje már egy évvel ezelőtt is sorba kapta a segítségkérő leveleket, a személyes panaszokat és ezek jelentős részét Gyöngyöspatáról. Márciusban úgy döntött, hogy lakossági fórumot, demonstrációt szervez a helyszínre. Segítségképp megjelent a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és két héten át járőröztek éjjel nappal a faluban. Fatolvajokat is fogtak és rend volt. Két héten át rend. Se lopás, se verekedés, se zaklatás, se köpködés, se beszólás.

Az SZJPE egy sikeres falugyűlés után elvonult, hátra hagyván egy hozzájuk csatlakozó kis helyi egységet. Úgy festett ekkor, hogy rendeződik a helyzet: kap egy újabb rendőrt a falu, bevezeti az önkormányzat az érpataki modellt, hajlandók együttműködni a cigányvezetők, szóval mindenki kezdte látni az alagút végén a fényt. Erre a kisebbség, vélelmezhetően némi „oktatás” után rettegni kezdett… És itt a kulcs: „oktatás”.

Megjelentek – a Véderő mellett – ugyanis különböző LMP és MSZP közeli szabadságharcosok, jogvédők egyszóval az „elnyomottak” érdekeit védő fenegyerekek. Jogi segítséget, tanácsokat és nem utolsó sorban csomagokat, segélyeket osztottak. Adományoztak nekik kapát, kaszát, ásót és lapátot, hogy rendbe tegyék a környezetüket. Nem is gondoltak arra, hogy pár nap múltán a szerszámok egy része majdnem gyilkos fegyverré válik a lincselő horda kezében… De ezt is megfejelte az LMP volt főszponzora Richard Field, aki pénzt paripát nem sajnálva a Vöröskeresztet is fölhasználva „evakuálta” és megutaztatta a patai cigányokat. Gyurcsány pedig „náciveszélyt” emlegetve sietett egymilliót utalni a kisebbségnek. Mára tudjuk, az összeg fele el is „folyt”, csak azt nem hogy ki és mire költötte… Elérték közösen az ország nemzetközi lejáratását végighazudva a világsajtót. Elérték a kisebbség maximális fölhergelését, uszítását, akik tényleg elhitték, hogy bárki is az életükre akarna törni és elérték, hogy a hazai sajtó a Jobbikat állítsa be minden baj eredőjének. Nem nehéz ezt az egyébként is agresszív, integrálatlan társaságot mozgatni és manipulálni, láttuk.

És mit tett és fog még tenni a drága „két hét alatt rendet teszünk” kormány!? Elkezdte azokat üldözni, akik saját szabadidejükből, anyagi forrásaikhoz mérten önként és ingyen segíteni kívánnak a közbiztonság helyreállításában a törvényes keretek között, segíteni minden bűncselekménnyel erősen fertőzött településen. Ezzel bezárult a kör! Mit üzentek a cigányság bűnöző rétegének jobbról és balról!? Azt, hogy „gyerekek, mehet minden így tovább, mi leszámolunk azokkal, akik rendet akarnak és továbbra is segélyezünk benneteket…”

És a hét elején mindenki láthatta… láthatta, hogy a rettegő, elnyomott kisebbség mintegy nyolcvan felfegyverzett tagja hogyan csalja el a rendőröket az ominózus pontról egy ürüggyel, majd hogyan várja az alkalmat, lesi az ürügyet, ami meg is érkezett szerencsétlen Alex személyében. Nem volt szép az utcán- és pont ott üríteni, odaszólni, de talán ez nem indok arra, hogy meglincseljék őket. Mert bármit is hazudjon a Heves Megyei Hírlaptól a BBC-ig bezárólag az összes sajtó, ezt lincselésnek hívják! Ha csak húsz másodpercet késnek a rendőrök most valószínűleg négy temetéssel több…

Amikor 80 fegyveres eszét vesztett primitív, három irányból előre kitervelve ráront négy ittas fegyvertelenre, az távolról sem tömegverekedés, hanem lincselés… kevésen múlt, hogy nem kivégzés!

Hétfőn pedig minden bizonnyal a Jobbik ellenszavazata mellett a Fidesz, KDNP, MSZP, LMP teljes egységben elfogadja és életbe lépteti azt a törvényjavaslatot, ami alapján súlyos pénzbüntetéssel és akár három év szabadságvesztéssel sújtható az, aki nem az ő „kötelékeikben” vagyis szájuk íze szerint polgárőrködik! De egy szemmel nem lesz több rendőr, vagy hatékonyabb fellépés az igazi bűnözőkkel szemben. Csak „gratulálhat” nekik minden választójuk. Isten óvja a vidék jobb sorsra érdemes településeit, köztük Gyöngyöspatát, mert ez az út, amelyre most ráállítják az országot, valóban a Pokolba vezet…

Mirkóczki Ádám

mirkoczkiadam.blog.hu – jobbik.hu