Január 24-én Hajdúdorogon csapott le a rendőrség két kormányhivatali alkalmazottra, akik a vád szerint ukrán állampolgároknak készíthettek hamis okiratokat – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Demeter Pál. A Jobbik Hajdú-Bihar megyei frakcióvezetője, aki egyben a térség országgyűlési képviselőjelöltje, olyan esetről is tud, ahol egy helyi ingatlanba 40 ukrán állampolgárságú személy volt lakcím szerint bejelentve.

Demeter Pál

Demeter Pál hangsúlyozta: a helyi lakosokban azért keltett nagy riadalmat a rajtaütésszerű rendőri akció, mert elterjedt az is, hogy migránsok bujkáltak a városban. „Azt gondolom, hogy itt erősen tetten érhető a kormányzat gyűlöletpolitikájának az eredménye, a véget nem érő migránsozás, sorosozás és a riadalomkeltés ide vezetett” – vélekedett a jobbikos politikus.

„Helyi, név nélküli források szerint az őrizetben lévők egy közismert személlyel állnak szoros kapcsolatban. Vajon hová vezetnek a szálak? – tette fel a kérdést a képviselőjelölt.

Demeter egy másik, név nélküli forrást is említett, aki szerint a honosítási tarifa 6 és 9 ezer euró között mozgott, és az ily módon állampolgárságot vásárolt személyek egy árva szót sem tudtak magyarul. „Érthetetlen számomra, hogy ez miért nem tűnt fel senkinek, ha máskor nem, akkor a városházán, az állampolgári eskütétel alkalmakor” – fogalmazott a Jobbik megyei frakcióvezetője, név szerint is említve Csige Tamást, Hajdúdorog szocialista polgármesterét, aki nem mellesleg a baloldal koordinált jelöltje az április 8-i országgyűlési választáson.

Demeter Pál úgy véli, egyértelműen nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a hamis papírokkal rendelkező személyek, hiszen nem tudható, hogy milyen háttérrel, milyen motivációval érkeznek az országunkba. Adott esetben bűnözők és terroristagyanús elemek is lehetnek közöttük – tette hozzá a képviselőjelölt.

A sajtótájékoztató végén Demeter Pál rámutatott: magyar állampolgárságuk birtokában akár a választásokon is részt vehettek volna ezek a személyek, ami már a szavazatvásárlás gyanúját is felveti, hiszen egy ilyen alacsony lélekszámú településen érdemben befolyásolhatják a végeredményt ezek a voksok.

szebbjovo.hu