Cáfolta Valérie Trierweiler, a francia elnök élettársa, hogy tárgyalásos megoldáson gondolkodnak Francois Hollande-dal, akiről a közelmúltban egy bulvárlap megírta, hogy viszonya van egy színésznővel. A first lady azt is jelezte, hogy vasárnap Indiába utazik egy humanitárius szervezet támogatására.

Valérie Trierweiler “Bombay-ba utazik. Az út költségeit az Action contre la faim(Mozgalom az éhség ellen) nevű szervezet állja” – közölték az újságírónő környezetében.

Valérie Trieweiler ügyvédje, Frédérique Giffard a Le Figaro című napilapban pénteken megjelent interjúban azt mondta, hogy ügyfele “valóban azt szeretné, hogy ez az egész ügy megoldódjon, s hogy a lehető legnagyobb méltósággal kerüljön ki belőle”.

“A tudtom és engedélyem nélkül beszélt. Többet nem az ügyvédem” – reagált az interjúra az államfő élettársa az Europe 1 kereskedelmi rádióban.

Az ügyvéd azt követően szólalt meg, hogy a közösségi oldalakon futótűzszerűen terjedt el az a politikusi körökhöz tartozó, de meg nem nevezett forrásokból származó hír, miszerint miután Francois Hollande bevallotta élettársának, hogy tényleg viszonya van egy színésznővel, a pár között hangos vita tört ki, amelynek az Elysée-palota dísztárgyai és bútorai látták a kárát, mintegy 3 millió eurós (900 millió forintos) értékben. A first lady állítólag ezt követően került kórházba. A híresztelés akkora méreteket öltött a hét elején, hogy azt az elnöki hivatal berendezéséért felelős állami cég, a Mobilier national hivatalos közleményben volt kénytelen cáfolni.

A Le Figarónak adott interjúban az ügyvéd azt mondta, hogy a híresztelésnek pont az ellentéte igaz: a pár a legbékésebb megoldást keresi. “A köztársasági elnök és az ügyfelem gondolkodnak. A döntést nekik kell meghozniuk. Nagyon nehéz Valérie Trierweilernek nyugodtnak maradnia a politikai és a médianyomással szemben. De tudatában van annak, hogy a helyzetet tisztázni kell” – fogalmazott a jogi képviselő.

Francois Hollande január 14-én tartott sajtótájékoztatóján visszautasította a magánéletére vonatkozó kérdést, de jelezte, hogy a február 11-én esedékes egyesült államokbeli útja előtt – ahova élettársa is hivatalos – “tisztázza” a magánéleti helyzetét a közvélemény előtt. Az üggyel kapcsolatban ugyanis felmerült a kérdés, hogy vajon az elnök élettársa továbbra is betölti-e majd Franciaország first ladyjének nem hivatalos pozícióját, és elkíséri-e az elnököt hivatalos látogatásaira.

Azóta, hogy két héttel ezelőtt a Closer című magazin leleplezte, hogy az 59 esztendős Hollande titokban találkozgat a 41 éves Julie Gayet színésznővel, a 48 éves Valérie Trieweiler nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Öt nappal ezelőtt jött ki a kórházból, ahol nyolc napot töltött, miután idegösszeomlást kapott, amikor kiderült, hogy az elnöknek viszonya van Gayet-val. A first lady jelenleg a versailles-i kastély parkjához közeli elnöki rezidencián pihen.

“Nem színészkedik. Azt állítani, hogy színészkedésre használja fel a fájdalmát teljesen ellentétes a személyiségével, azzal, amit gondol az őszinteségre épülő emberi kapcsolatokról” – mondta az ügyvéd. A Le Figaro úgy tudja, hogy Valérie Trieweiler, aki jelenleg is a Paris Match című magazin újságírója, már “az élete folytatásán” gondolkodik, s egy olyan új lakhelyet keres, ahol a fotósok nem zavarhatják.

Hollande sohasem volt nős. Valérie Trierweiler előtt Ségolene Royallal, a 2007-es elnökválasztás szocialista jelöltjével élt együtt hosszú ideig, és vele négy közös gyereke van.

(MTI)