Egy 53 éves siófoki férfi volt a pilótája és egy 25 éves zamárdi férfi az utasa annak a szerdán este eltűnt sárkányrepülőnek, amelynek maradványait a két holttesttel együtt csütörtök reggel találták meg Ságvár és Siófok-Kiliti között egy kukoricatáblában.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy lakossági bejelentésre bukkantak az éjszaka folyamán is rendőrségi helikopterrel keresett sárkányrepülősök nyomára. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. A siófoki rendőrkapitányság légi közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt eljárást indított az ügyben.

Mint arról az MTI korábban hírt adott, a rendőrség szerda este lakossági bejelentés alapján, helikopterrel kezdte meg a kutatást a Siófok-Kiliti reptérről felszállt, majd eltűnt sárkányrepülő után. A bejelentő azért fordult a rendőrséghez, mert azt látta, hogy “nem természetes módon” szállt lefelé a sárkányrepülő. A légi jármű vezetőjét tapasztalt pilótaként ismerték.

MTI – szebbjovo.hu