Az Agerpres hírügynökség idézte az alpolgármestert, aki szerint az ügyészség a lakásán is házkutatást tartott, és elvitte a jegyzetfüzeteit és a számítógépét.
“Esetleges összefüggéseket keresnek a kampányfinanszírozás és a polgármesteri hivatal keretében végzett adminisztratív tevékenységem között” – idézte az alpolgármestert a hírügynökség.
A Maszol.ro portál arról számolt be, hogy az ügyészek az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének a székházát is felkeresték. Csoma Botond megyei RMDSZ-elnök is arról tájékoztatta a portált, hogy az ügyészek a választási kampánnyal kapcsolatos iratokat vizsgálják a szövetség könyvelői irodájában.
Horváth Anna az egyik közösségi oldalán közölte, hogy az ügyészség a 2014-2016 közötti időszakban feltételezetten elkövetett rendellenességek után nyomoz, és a polgármesteri hivatalban, illetve két tanácsadója lakásán is házkutatást tartott.
“2012 óta vagyok Kolozsvár magyar alpolgármestere. Ez idő alatt törvényesen jártam el minden egyes ügyben, tisztességesen végeztem a munkám. Azt várom, hogy az ügyészség ugyanilyen tisztességgel tegye az övét” – mondta az alpolgármester, aki a júniusi választásokon a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kolozsvári polgármesterjelöltje volt.
(MTI)