Hát így fest manapság a korrekt, kiegyensúlyozott, közpénzből közszolgálatilag végzett tájékoztatás Magyarországon: “Csak akkor adunk róla, ha balhé van, egyébként egy szót sem!”

A kép kattintással nagyítható!

A Jobbik az ügyben az alábbi közleményt adta ki:

A legsötétebb diktatúrákat idéző eszközöket vet be a Jobbik ellen a média a kampányban, azonban ez a hozzáállás az új erő munkáját alakulásától kezdve végigkíséri. Októberben, a Jobbik számára sikeres EP-választást követően például az MTI utasítása alapján csak akkor adtak hírt egy megemlékezésről, ha balhé van, “egyébként egy szót sem”.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezen az olaszliszkai rendezvényen egy cigányok által meggyilkolt emberre emlékezett, és felhívta a figyelmet arra, hogy a cigánybűnözés jelensége létezik Magyarországon. Azonban a média számára ez a családok mindennapjait megnyomorító jelenség nem “hírértékű”, csupán a balhé, a Jobbik lejáratása a cél.

A Jobbik várja minden, magát demokratikusnak tartó párt véleményét az MTI-s cenzúrával kapcsolatban, valamint kérjük a távirati irodát, nevezze meg a felelőst, és hozza nyilvánosságra a vele szemben foganatosított szankciókat.

Dúró Dóra
a Jobbik szóvivője