Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, jelenleg egy migránsra átlagosan naponta 4300 forintot költ az állam, vagyis kétszer annyit, mint például a magyar álláskeresők támogatására.
A Jobbik ezt elfogadhatatlannak tartja és azt szeretné elérni, hogy a migránsokra szánt kiadásokat a foglalkoztatást helyettesítő támogatás összegében maximálják, ami a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj 80 százaléka, jelenleg 22-23 ezer forint – fejtette ki Z. Kárpát Dániel.
Az ellenzéki politikus emellett ismételten kijelentette, hogy pártja zéró toleranciát hirdetne a migrációs kérdésben, vagyis egyetlen migránsnak sem engednék, hogy Magyarországra vissza-, illetve letelepítsék. Z. Kárpát Dániel ezzel összefüggésben felszólította a kormányoldalt, hogy azonnal nyilatkozzon, elfogadná-e a migránsok kvóták szerinti európai szétosztását, valamint miként cselekedne, ha Németország több tízezer migránst toloncolna vissza Magyarországra.
(MTI)