Közölte, a Jobbik álláspontja határozott és egyértelmű a menekülttábort illetően: nem akarnak bevándorlókat látni Körmenden.
Hozzátette, féltik a kisváros nyugalmát és az ott élők biztonságát, ezért tiltakozó demonstráción kívánnak hangot adni véleményüknek.
Bana Tibor azt mondta: aggályosnak tartják, hogy a tábor létesítéséről előzetesen semmiféle információ nem jutott el az emberekhez, pedig szerintük olyan súlyú kérdésről van szó, amelyben 15 kilométeres körzetben akár helyi népszavazást is kellene tartani, de a lakosságot mindenképpen meg kellene kérdezni.
Kiemelte: a város kormánypárti polgármesterének határozottan ki kellene állnia és minden eszközt latba kellene vetnie azért, hogy ne létesüljön Körmenden befogadóállomás. Utalt arra, hogy a menekültek első csoportja már megérkezett, sőt tovább is ment a gyűjtőpontról Ausztria irányába.
Nem kétséges, hogy a rendőrség felkészült és egyelőre tudja kezelni a migránskérdést, de ha a menekültáradat tovább tart és folyamatossá válik, akkor a rendőrség lehetőségei is kimerülhetnek, végesek, ezért jobb lenne megelőzni, hogy tömegesen érkezzenek Körmendre migránsok – mondta Bana Tibor.
(MTI)