A napilap szerdai számában megjelent cikk azzal foglalkozik, hogy a balliberális média szerint nem igaz, hogy az illegális bevándorlók között terroristák is Európába jutottak. A szír keresztények ellen elkövetett bűnöket dokumentáló Facebook-csoportot hazugsággal vádolják, érvelésüket egy Laisz al-Száleh nevű szír felkelőre alapozzák, aki néhány hete mesélte el történetét az AP tudósítójának.

A Free Syrian Army (FSA) egykori katonája a bevándorláspártiak szerint nem lehet terrorista, még akkor sem, ha az FSA bűnlajstroma tele van civilek, fegyvertelen hadifoglyok ellen elkövetett gyilkosságokkal, rémtettekkel – olvasható a Magyar Idők csütörtöki számában.

Mint írják, az Index szerint hazugságot terjesztenek Facebookon a Magyar Idők keddi számában is idézett szíriai keresztény aktivisták (This is Christian Syria).

Azt az interneten szerveződött szíriai csoportot próbálják lejáratni, amelynek tagjai keresztényként testközelből megtapasztalták az iszlám terroristák mellett a kormányellenes felkelők részéről is, hogy milyen hitükért szenvedni és meghalni. Elvitatják tőlük azt a jogot, hogy terroristának nevezzék gyilkosaikat. Kevesen tudják, hogy a nyugati sajtó által csak nemes egyszerűséggel felkelőknek nevezett fegyveresek, akik az Aszad-rendszer ellen küzdenek, sokszor ugyanúgy elüldözik vagy megölik a keresztényeket és az ország lakosságának 12 százalékát kitevő síita alavitákat, Aszad támogatóit, mint az Iszlám Állam – emeli ki a lap.

“A terrorveszély kapcsán írt keddi cikkünket azzal próbálja hitelteleníteni a balliberális sajtó, hogy a This is Christian Syria-csoport oldalán szereplő Laisz al-Száleh, az arcán harcban szerzett sebet viselő fiatal férfi az úgynevezett ellenállók mellett küzdött az Aszad-rezsim ellen” – olvasható a lapban, amely hozzáteszi, hogy a 444.hu és más oldalak által is átvett véleménycikk szerint Laisz a fenti ok miatt biztosan nem terrorista. A férfi akkor hagyta el az FSA felkelőhadsereg sorait és menekült Európába, “amikor az állam elkezdett szisztematikusan pusztítani”.

A Magyar Idők felidézi, a fiatalemberről augusztus 17-én jelent meg a Yahoo-n az AP által készített riport. A 30 éves aleppói kőműves elmondása szerint szinte mindenki ellen harcolt: a kormány, az Iszlám Állam és az al-Kaidából kivált an-Nuszra Front ellen is. Azt állítja, hogy 700 felkelőnek parancsolt az FSA-ban, ám a cikkben később alkalmi harcosként jelöli meg magát. Fogadkozik, hogy ha biztonságban tudja majd családját Hollandiában, akkor visszatér szülőföldjére, és folytatja a harcot, mert neki Szíriában neve van, és a barátai most is fegyverben vannak.

A Magyar Idők kedden megjelent cikke szerint az internetes közösségi oldalakon fellelhető fotók alapján a tömeges illegális bevándorlást kihasználva már Európában vannak az Iszlám Állam martalócai. Egy az iszlám szélsőségesek szír keresztényekkel szemben elkövetett emberiségellenes bűneit felkutató Facebook-közösség több olyan személy fotóját publikálta, aki a gyanújuk szerint néhány éve még terroristacsoportok zsoldjában állt és osztott meg fotókat magáról.

A lap által megszólaltatott biztonságpolitikai, titkosszolgálati szakértők szerint komoly biztonsági kockázatot jelentenek a tömegesen érkező illegális bevándorlók. A szakértők szerint az is megkönnyíti a migránsok között esetleg elvegyülő iszlám terroristák dolgát, hogy egyelőre egyetlen EU-állam sem tudta regisztrálni és azonosítani a menedékkérők többségét. Az is nagy biztonsági kockázatot hordoz, hogy az Iszlám Állam sok biankó útlevelet zsákmányolt az elfoglalt szír kormányhivatalokból, és nagyüzemben folyik az útlevél-hamisítás, amelyből bőven juthat olyan személyeknek is, akik felforgatás céljából érkeztek Európába, kihasználva a határok védtelenségét, nyitottságát – olvasható a Magyar Időkben.