Vona Gábor szerdán az Európai Bizottság budapesti képviselete előtt – a bevándorlás és a terrorizmus ellen – meghirdetett tüntetésen arról beszélt, péntek óta “elképesztő módon” fokozódik a terrorveszély, ezért lenne szükség ügydöntő népszavazás kiírására a kérdésben.
Úgy fogalmazott, a magyar népszavazás hatása futótűzként terjedhetne Európában. Szerinte Európa társadalma nem ért egyet sem Angela Merkel német kancellárral, sem pedig Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével a bevándorlás kezelésében. Hozzátette: “nem merik” megkérdezni az állampolgárokat arról, mit tegyenek.
A két vezető politikus neve hallatára a tömeg hangosan fütyült.
A bevándorlókra utalva a Jobbik elnöke úgy fogalmazott: azt üzenik a nagyvilágnak, ha 100 ezren jönnek a határainkhoz, akkor 100 ezren mennek oda megvédeni, ha egymillióan, akkor ők is annyian, ha pedig “még többen, akkor mind a 10 millióan odamegyünk, de Magyarország a magyaroké marad az utolsó leheletünkig”.
A pártelnök az uniós kvóta ötletét egy rosszul sikerült házibulihoz hasonlította, ahol az oda meghívottakat a szomszédoknál akarják éjszakára elhelyezni.
Azt hangoztatta, el kell érni, hogy ne legyen kötelező kvóta és visszatoloncolás, ezért szerinte az ügyben akár pártok feletti összefogásra is szükség van.
Vona Gábor a Jobbikot Európa-pártinak nevezte, és azt is mondta, fontosnak tartják az európai értékeket, és erős Európát akarnak, de szerinte az unió nagyon rossz, “tele van hibával és kizsákmányolással”.
A pártelnök szerint a bevándorlási folyamat nem ér véget, mert több millió ember vár arra Ázsiában, Észak-Afrikában és fekete Afrikában “hogy Európát lerohanja”.
Az őt ért “házon belüli, és házon kívüli” kritikákra utalva arról is beszélt: minden vallást, amely Istent keresi és az embert Istenhez próbálja közelebb vinni, tisztel. Hozzátette: nem keveri össze az Iszlám Államot, a terrorizmust, a bevándorlást az iszlám vallással, de szerinte ki kell mondani, hogy minden vallás követőinek, minden kultúrkör képviselőinek a saját földjükön, a saját hazájukban “van létjogosultságuk élni, és nem a másén”.
Azt is mondta, “ha Afrikából a Boko Haram elől keresztények milliói akarnak majd Európába jönni, akkor is tiltakozni fog, mert Európa és Magyarország nem képes tömegével olyan kulturális közegből érkező emberek millióit befogadni, akikkel nem tudjuk a normáinkat összeegyeztetni”.
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, nem kérnek a “migránssimogatóból”, a “kasztrált” európai politikából. Hozzátette: “leánygyermekeink épsége és adóforintjaink forognak veszélyben” amiatt, amit a brüsszeli boszorkánykonyhákon kiterveltek.
Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a párt szóvivője azt hangsúlyozta, egyetlen migránst sem szabad beengedni Magyarországra, és nem azért, mert a Jobbik politikusai embertelenek, hanem mert látják a bevándorlás veszélyeit.
A közönség ezt a kijelentést nagy tapssal fogadta.
A szóvivő azt is kiemelte, hogy a terrorizmus áldozatai soha nem a felelőtlen politikusok, hanem ártatlan emberek.
A jobbikos és árpádsávos zászlók alatt álló tömeg a Lövőház utca Káplár és Pengő utca közötti szakaszának mintegy kétharmadát töltötte meg. A szervezők a színpadot az Európai Bizottság magyarországi képviseletéhez közel állították fel.
A rendezvény elején egyperces néma főhajtással emlékeztek a terrortámadások áldozataira.
(FOTÓ)
(MTI)