Az ellenzék szerint Illés Béla és az 57-szeres válogatott Halmai Gábor közös cége – amely eddig 44 százalékos befolyással rendelkezett a csapatot működtető gazdasági társaságban -, mélyen áron alul szerezte meg a legalább 75 százalékos többségi tulajdont, szerintük “vagyonvesztés történt”, a döntés pedig hosszú távon veszélyeztetheti a csapat jövőjét is, ezért nemmel szavaztak a javaslatra.
Koczka Tibor (Fidesz-KDNP), Szombathely alpolgármestere viszont úgy látja, hogy éppen a közgyűlés döntése biztosítja a csapatnak a nyugodt anyagi és szakmai hátteret. Utalt arra, hogy a pénzügyi helyzetet feltáró belső vizsgálat megállapította, hogy a klub forráshiánnyal küzd, az a támogatás pedig amit az önkormányzat biztosítani tud, nem elég a hosszú távú biztonságos működéshez.
Hozzáfűzte: a városnak mint felelősségteljes tulajdonosnak első körben a szakmai hátteret kellett biztosítania a csapat számára, ez ugyanis feltétele az anyagi támogatásoknak.
“Gazdasági szempontból olyan megoldást kerestünk, ami könyvvizsgálók által is igazoltan nem jár vagyonvesztéssel, ezért döntöttünk a törzstőke emelés mellett a tulajdonrész áruba bocsátása helyett” – fogalmazott közgyűlés ülése után a városháza által kiadott közleményében az alpolgármester.
(MTI)