Szinte már vidám fejezettel folytatódott Debrecenben a választási bizottsági történet, és a derűs perceket ismét a DK-nak köszönhetjük. No de nézzük sorjában…

A 2. számú választókerület választási bizottsága először múlt szombaton ült össze, reggel 7 órakor. Jómagam a bizottság jobbikos delegáltja vagyok, de mivel a nevezett időpontban egyéb kampányfeladatom miatt nem tartózkodtam Debrecenben, így nem is volt módom részt venni az ülésen. Azon az ülésen, amelynek az volt a témája, miszerint szabad-e Varga Zoltánról, a DK jelöltjéről azt állítani, hogy le akarja bontani a határkerítést.

Húsvét hétfőn Varga Zoltán öles betűkkel posztolta ki a Facebookra, miszerint a debreceni Jobbik eltűri a Fidesz hazugságát, a debreceni jobbikosok a saját pártjuk ellenében is a Fideszt támogatják. A derék DK-s ember még azt is hozzátette, hogy mi nyíltan a kormányváltás ellen fordultunk, mivel “sumák módon” nem szavaztuk meg a hazug szórólapot terjesztők elítélését. (Igen, jól tetszenek olvasni, a jeles gondolkodó mindezen következtetésekre abból jutott, hogy nekem, mint a Jobbik delegáltjának nem volt módom részt venni az ülésen.)

Ma reggel lezajlott a választási bizottság történetének második fejezete. A mai ülés tárgya egy DK-s jogsértés volt. A DK ugyanis kampánylevelet küldött egy iskolának címezve, és az ilyen tevékenységet a törvény tiltja. A bizottság egyhangú döntéssel megállapította a jogsértést, és eltiltotta a DK-t a további ilyen jellegű tevékenységtől.

Hangsúlyozom: a döntés EGYHANGÚ volt. Azaz: a DK delegáltja is megszavazta!

Most próbáljunk egy kicsit Varga Zoltán logikája mentén végighaladni. Tudom, nem könnyű, de egy pillanatra képzeljük magunkat az ezüstsipka alá, és gondolkodjunk Varga Zoltán fejével. Nem juthatunk más következtetésre, mint arra, hogy a DK nyíltan a kormányváltás ellen fordult. A DK a saját pártja ellenében is a Fideszt támogatja. A DK-s delegált nemhogy együtt szavazott a jobbikossal, de még a Fidesszel is együtt szavazott! Felfoghatatlanul botrányos!

Ha félretesszük a tréfát, akkor is bátran kijelenthető, hogy a DK egyáltalán nem a kormányváltás érdekében tevékenykedik Debrecenben (sem). Varga Zoltánnak még a választás hetében is az volt a legfontosabb, hogy a Jobbikot üsse, szapulja, rágalmazza. Varga Zoltán is tudja, hogy a debreceni 2-es választókerületben Kőszeghy Ábel, a Jobbik jelöltje toronymagasan a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Egyedül a Jobbik jelöltjének van esélye legyőzni a fideszes Pósán Lászlót. A jobbikos Kőszeghy Ábelt nagyjából kétszerannyi szavazó támogatja, mint a DK-s Varga Zoltánt.

De Varga Zoltánt ez nem érdekli. Neki még a választás hetére ráfordulva is az volt a legfontosabb, hogy a Jobbikon üssön. Neki nem a Fidesz legyőzése a fontos, hanem a jobbikos jelölt legyőzése. Varga Zoltán – tetszik-e ez neki vagy sem – nyíltan a kormányváltás ellen fordult.

Tisztán látszik, hogy a DK számára nem a kormányváltás fontos, hanem a töredékszavazatok meg a parlamenti mandátumok számától függő költségvetési támogatás. Ezért nem adhatnak mást, csak mi lényegük. Hazudnak reggel, délben meg este.

TISZTELT DEBRECENI SZAVAZÓPOLGÁR!

Ha Ön a 2. számú választókerületben lakik, és kormányváltást akar, akkor szerintem el tudja dönteni, hogy a jobbikos Kőszeghy Ábelre, a körzet legerősebb ellenzéki jelöltjére kell voksolnia április 8-án, vagy egy ezüstsipkás DK-s bohócra.

Bogdán Szabolcs
a Jobbik Hajdú-Bihar megyei sajtófőnöke