Immár negyedik éve visz adományokat az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Hajdú-Bihar megyei tagjaival közösen a debreceni Jobbik és a helyi Gárda küldöttsége a Böjte Csaba gondnoksága alatt álló Petőfi Sándor Líceum napközijében nevelkedő szegény sorsú gyermekeknek.

December 8-án, vasárnap több tucat nehéz sorsú, de gyönyörű és tehetséges gyermek várta a Debrecenből érkező Mikulást és az őt elkísérő küldöttséget. Hat személyautó és egy mikrobusz érkezett a cívisvárosból a gúnyhatár közelében fekvő városba, Székelyhídra. Az autók tömve voltak adományokkal, ruhákkal, tartós élelmiszerrel, déligyümölccsel és a Mikulás puttonya is duzzadt a finomságokkal teli csomagoktól.

A karitatív misszió értelmi szerzője, az OMSZ prominense, Nagy István ismét a mintegy 20 fős csapat vezetőjeként vett részt az akcióban. Mellette Szatmári József a Hajdú-Bihar megyei mentésirányítás vezetője, Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő, Sándor Lajos megyei gárdakapitány, Kulcsár Gábor debreceni önkormányzati képviselő (Jobbik) és Kiss Csaba a debreceni Jobbik alelnöke is tiszteletét tette a településen, és mindannyian meghatottan hallgatták végig a vendéglátók gyönyörű műsorát.

A kisebb gyermekek a Mikulásnak készültek dalokkal, versekkel kedveskedtek, míg a nagyobbak egy nagyon színvonalas adventi műsort adtak elő. Az előadás végén elénekelték a Tartsd magad Nemzetem című szerzeményt, ami még a sokat látott mentősöknek és a meglett férfiaknak is könnyet csalt a szemébe. Varázslatos és felemelő érzés volt ott lenni és látni, érezni azt az összetartozás érzést, azt a nemzeti öntudatot, szeretetet, ami ezekből a jobb sorsra érdemes gyermekekből áradt. Együtt dobbant a szíve magyar, román és cigány gyermeknek, akik tisztességet, becsületet tanulnak kiváló nevelőiktől.

A vendéglátók hálájuk jeléül egy szép tablóval kedveskedtek a látogatóiknak, amelyen egy karácsonyfa volt látható, amit a székelyhídi gyerekek fotói díszítették. Ez későbbiekben a debreceni Jobbik iroda falát fogja ékesíteni. A vacsora elfogyasztása után közösen megtekinették a szépülő Stubenberg-kastélyt, ami a tervek szerint a későbbiekben mintegy 100 gyermeknek szolgál majd otthonául.

Az ünnepséget az Ér TV stábja rögzítette, majd interjút készített Szatmári Józseffel és Kulcsár Gergellyel, ami itt elérhető: http://erhangja.ro/tv

A jelen lévő jobbikosok a szerkesztőségünknek elmondták, hogy szavakban nem kifejezhető az az áldozatos, felelősségteljes munka, amit helyi nevelők, pedagógusok végeznek. Itt ki kell emelnünk Galamb Erzsébet, Kovács Ágnes és Bokor Erzsébet pedagógusokat, akik életüket tették fel a gyerekek nevelésére, és az ünnepi műsorra is ők készítették fel az emberpalántákat.
Hatalmas tisztelet és köszönet nekik! Isten áldása kísérje Őket útjukon!

szebbjovo.hu