Elbúcsúzott a Bajnokok Ligája küzdelmeitől a Győri ETO, miután kedd este a zöld-fehérek a hazai meccset követően Izraelben is kikaptak a Maccabi Tel-Avivtól, ezúttal 2-1-re. A közel-keletiek sajnos a játék minden elemében a győriek fölé nőttek és csak az ezúttal is remek formában védő Kamenár kapuson múlt, hogy nem lett nagyobb különbségű a vereség. A Maccabi kettős győzelemmel, 4-1-s összesítéssel jutott tovább és a svájci Basellel találkozik majd a 3. selejtezőkörben.

Rögtön a meccs elejétől magához ragadta a kezdeményezést a Maccabi, már a győri tizenhatos előterében letámadták a vendégeket, ennek ellenére két helyzet is adódott az ETO előtt, előbb Andric fejelt nem sokkal a bal felső fölé, majd egy szabadrúgás után nagyon veszélyesen pattogott a labda a kapu előterében, végül mentettek a védők.

Sajnos azonban ezzel el is lőtte a puskaporát a Győr, és innentől csak izraeli helyzeteket jegyezhettünk fel. A 16. percben a végig remekül védő Kamenár bravúrral szedte ki Ben Haim 14 méteres lövését, de 10 perccel ő sem tehetett semmit a sokadjára kinyíló védelem kíséretében kilépő csatár ellen, aki ballal piszkálta a labdát a jobb sarokba (1-0).

Ezután újra az ETO kapusának pillanatai következtek, aki Radi, Zahavi, majd Altman lövésénél is góltól mentette meg csapatát. 1-0-val fordultak a felek.

A második játékrészt nem kezdte az elsőben látott elánnal a Maccabi, de így is eljutott egy kapufáig az 51. percben, Radi szöglete után Yeini csúsztatott a bal oldali lécre. A 61. percben Alberman gyönyörűen lőtt kapura egy felpörgetett labdát követően, 13 méterről, Kamenár reflexmozdulattal kapott a lövésbe és védett.

Három perccel később aztán a győri kapus és a szerencse mentette meg a góltól a magyar bajnokot, előbbi Itzaki ziccerét védte, a mázlifaktor pedig Ben Haim üres kapura lőtt labdájánál szólt közbe. Az ETO-ból a kapus mellett a csereként beállt Martinez volt még talán dicsérhető, aki némi zavart tudott ugyan okozni a hazai védelemben és minden labdáért megharcolt, de igazi társa nem akadt csapatában ezen az estén.

A hajrában aztán még egyszer betalált az izraeli gárda, Zahavi Dinjar szorításában fejelt 5 méterről a kapuba a 79. percben. A végszó legalább azért a győrieké lett, Martinez lőtt közelről a kapuba a 86. percben, megérdemelte a gólt az olasz-argentin csatár.

csakfoci.hu – szebbjovo.hu

1374656760