Az ellenzéki politikus azt mondta: amíg a Fidesz azon dolgozik, hogyan lehet leépíteni a jogállamiság kereteit, addig pártja kormányzásra készül és újabb országos plakátkampányt indít 1100 saját tulajdonú reklámeszközén.
Hozzátette: azt már tudják, hogy a Fidesz és a baloldal milyen kormányzati teljesítményre képes; azt elszegényedés, elvándorlás és korrupció övezi.
A Jobbik történelmi felelősségének nevezte, hogy összefogja az ellenzéki szavazókat és szakmai alapokra helyezze a kormányzást. A mérce a magyar szív, a józan ész és a tiszta kéz – fogalmazta meg Jakab Péter, jelezve: a párt mellett álló szakértők – Varga-Damm Andrea, Steinmetz Ádám, Menyhárt Miklós – erre jelentenek garanciát.
A szóvivő értékelése szerint Vona Gábor az egyetlen miniszterelnök-jelölt, aki nem saját pártja, hanem minden magyar miniszterelnöke kíván lenni, ideológiáktól függetlenül.
Jakab Pétert faggatták párttársa, Apáti István korábbi, a zsidósággal kapcsolatban megfogalmazott kijelentéseiről is. Azt felelte: ez a múlt kérdése, ők azonban már a jövő kérdéseivel kívánnak foglalkozni. A magyar társadalmat nem 2011-es rádióadások érdekelik, hanem az, hogyan tudnak megélni a fizetésükből, itthon tartani gyermekeiket, kifizetni hiteleiket – sorolta.
A szóvivő visszautasította, hogy párttársa, Mirkóczki Ádám hazudott volna, amikor Simon Peresz volt izraeli elnök egy kijelentésével hozta összefüggésbe Apáti István nyilatkozatát. Mint mondta, irreleváns, hogy az egyik 2007-ben, a másik 2011-ben történt, ma is hivatkoznak például Gyurcsány Ferenc 2004-es kijelentésére, amikor a határon túli magyarokat megtagadta.
(MTI)