Janiczak Dávid ezt arra reagálva mondta, hogy a fideszes Németh Szilárd feljelentést tesz az ózdi ivóvízjavító projekt közbeszerzésével kapcsolatos, nyilvánosságra került hanganyag ügyében.
Az ellenzéki politikus jelezte: a felvétel vonatkozó részét május 9-én már közzétette, szerinte abból megállapítható, hogy a városvezetés mindössze kockázatelemzést végzett.
Felvetette azt is, hogy a beruházás szoros állami felügyelet mellett zajlik, annak elemeit a Széchenyi Programiroda hagyta jóvá.
A Jobbik alelnöke azt javasolta Németh Szilárdnak, hogy menjen el Ózdra és tekintsék át az anyagokat, továbbá hallgassa meg a teljes hangfelvételt.
Értékelése szerint az önkormányzat tisztességes, átlátható és jogszerű munkát végez.
Arra a kérdésre, hogy miért a 40 millió forinttal drágább ajánlat nyert, azt felelte, hogy nem az ár volt az egyetlen szempont, ami alapján győztest hirdettek, s figyelembe vették azt is, hogy szoros határidőre kell megvalósítani a projektet. Hozzátette: a teljes hanganyagból kiderül, hogy korrupció gyanúja fel sem merült.
Arról is kérdezték, hogy a nyertestől kapott-e pénzt. “Hát hogy kaphattam volna?” – kérdezett vissza.
Janiczak Dávidot megkérdezték a felvétel készítésének körülményeiről is. Kifejtette, hogy a hanganyagokat megtalálták “egy illető” számítógépén a nyomozóhatóságok, azokon hallani, hogy valaki munkaidő előtt, ragasztóval helyez el vélhetően egy diktafont az egyik bútoron. Hat alkalomra derült fény, amikor egy egész napot rögzítettek, 18-19 órás felvételek is vannak – mondta, hozzátéve: ezeket teljes egészében közzéteszi.
(MTI)