Ander Balázs, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT – Jobbik: a Fidesz a pártállami iskolairányítási rendszerhez nyúlt vissza
Budapest, 2018. augusztus 15., szerda (MTI) – A Jobbik szerint a Fidesz pártállami iskolairányítási rendszerhez nyúlt vissza azzal, hogy a kormány rendszeresen politikai nyomást gyakorol a szakmai, szervezeti és költségvetési autonómiájuktól megfosztott iskolákra.
Ander Balázs, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a “kádári idők végén egy normálisabb párttitkár már szégyellte volna amiatt a képét, ami most, itt Magyarországon történik”.
Az utóbbi időszakban történt iskolaigazgató-változtatásokra hivatkozva kiemelte, a Fidesz nem bízik és nem szereti a tanárokat. Ander Balázs emellett aláhúzta, a “szabadságuktól megfosztott, egzisztenciálisan zsarolt pedagógusok” egyre kevésbé tudják teljesíteni eredeti feladatukat. A Jobbik szerint ugyanis a “tanárok nem a Klikk cselédjei”, hanem a “nemzet napszámosai”, akiket nem csak anyagilag, hanem erkölcsileg is jobban meg kellene becsülni – mondta a politikus.
(MTI)