90 milliárde u r ó s

Egyúttal javítottuk ugyanezt az adatot a 17.24 órakor kiadott, MNKH: nem termel veszteséget a kereskedőház című anyagunkban.

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT – Jobbik: ki a felelős a kereskedőház veszteségéért?
Budapest, 2016. augusztus 29., hétfő (MTI) – A Jobbik arra vár választ a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, hogy ki a felelős azért, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. veszteséget produkált és kevés eredményt mutat fel.
Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy a szervezet 2015-ös pénzügyi beszámolója szerint 6 milliárd forint veszteséget generált és minimálisra csökkent a tőkéje, miközben “dúskál az adófizetők pénzében”. Szóvá tette, hogy költséges a kirendeltségek fenntartása, átlag 720 ezer forintos havi fizetést kap a 141 munkatárs, és szakértői szerződéseket kötöttek mások mellett Matolcsy György jegybankelnök rokonával, Nógrádi Györggyel és Lengyel Zoltán volt fideszes parlamenti képviselővel.
A jobbikos politikus értékelése szerint a hazai kis- és közepes vállalkozások keveset profitálnak a kereskedőház tevékenységéből, a tavalyi 90 milliárd eurós exportértéket a Zrt.-től függetlenül termelték meg a hazai piacon jelen lévő multinacionális cégek.
Gyöngyösi Márton stratégia kidolgozását sürgette, továbbá azt, hogy a tevékenységet bízzák valódi szakemberekre.
A képviselőt kérdezték arról, hogy Dobolyi Alexandra volt MSZP-s EP-képviselő és Ertsey Katalin volt LMP-s parlamenti képviselő diplomáciai pozíciót kaphat. Erre válaszul furcsa tendenciának nevezte, hogy a kormány elszámoltatás helyett “hozza vissza a történelem szemétdombjáról azokat a politikusokat, akik 2010 előtt regnáltak”.
Az október 2-i kvótareferendummal összefüggésben pedig azt mondta: a Jobbik kezdetektől támogatja a kormány álláspontját, szimpatizánsait nemmel szavazásra mozgósítja, a napokban pedig előjön az ezzel kapcsolatos kampányának részleteivel.
(MTI)