“Ön azt mondja, hogy befolyásolhatók a nyugdíjasok, megvezethetők” – mondta a nyugdíjas nő, aki szerint ennek ellentmond, hogy a Jobbik c u k i s á g – k a mp á n y á v a l sem tudott meggyőzni senkit. (a kampány nevét javítottuk)

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

JAVÍTOTT VÁLTOZAT – Vona: aláírásgyűjtés indul az európai bérunióért – BŐVÍTETT (új: az utolsó hat bekezdés)
Miskolc, 2017. július 29., szombat (MTI) – Európai béruniót szorgalmaz továbbra is a Jobbik, ennek érdekében augusztus 20-án aláírásgyűjtésbe kezd a párt – közölte Vona Gábor pártelnök miskolci sajtótájékoztatóján szombaton.
A cél a bérek felzárkóztatása a nyugat-európai bérekhez, az uniós csatlakozás idején a magyar dolgozók legnagyobb vágya talán éppen ez volt – mondta Vona Gábor.
Magyarország számára ez az elkövetkező évtizedek legfontosabb nemzetstratégiai ügye – közölte.
Hozzátette: ez nem csupán a Jobbik ügye, hanem nyolc kelet-közép-európai ország mondta ki egyszerre azt, hogy elég volt, tizenegy évvel az uniós csatlakozás után most már valamit lépni kell.
Szólt arról, hogy a Jobbik béruniós kezdeményezését az Európai Bizottság engedélyezte, mert ez legitim felvetés, jogszerű, az európai népszavazás megkezdődhet, összesen egymillió aláírást kell összegyűjteni az unió országaiban.
Amennyiben a Jobbik megnyeri a 2018-as választást, akkor egy egészen más gazdaságpolitika megvalósításába kezd – mondta, megemlítve, hogy a keleti országrész bérszínvonalát is felzárkóztatják a nyugatihoz.
A mindenkori magyar kormányok nem voltak képesek arra, hogy rendbe tegyék a bérkérdést, miközben az árunió megvalósult – jegyezte meg a pártelnök.
Miközben Orbán Viktor kormánya elszigeteli Magyarországot, addig a Jobbik a nép pártján áll, európai üggyé tette a bérkérdést, összefogja Kelet-Közép-Európát, azért, hogy az unió működését megreformálja – mondta.
A lényeg az, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson, ne kelljen elhagyni az országot csak azért, mert máshol több a pénz – hangoztatta Vona Gábor.
A sajtótájékoztatón a Jobbik helyi politikusai, Pakusza Zoltán miskolci elnök és Jakab Péter önkormányzati frakcióvezető egyaránt azt hangoztatta, hogy az országnak nem olcsó Kárpátokon túli ukrán munkásokra, hanem nyugati bérekre van szüksége.
A sajtótájékoztató végén egy nyugdíjas nő elmondása szerint miskolci nyugdíjas társai egy részének kérésére tett fel kérdéseket a pártvezetőnek.
Miért nézi a Jobbik ostobának a nyugdíjas társadalmat – tudakolta a kérdező, aki megjegyezte: nem szokott a szeméből gyűlölet sugározni, de most harag, sértettség Vona Gábor iránt igen.
“Ön azt mondja, hogy befolyásolhatók a nyugdíjasok, megvezethetők” – mondta a nyugdíjas nő, aki szerint ennek ellentmond, hogy a Jobbik cukiság-kampányával sem tudott meggyőzni senkit. Ez lesz a párt irányvonala, hogy a nyugdíjasokat fogják célozgatni? – zárta kérdéseinek sorát a nyugdíjas nő.
Vona Gábor erre válaszul azt mondta, a “Fidesz médiája” tálalta úgy az általa leírtakat, hogy az minden nyugdíjasra vonatkozik, ezzel megtévesztve a nyugdíjasokat, köztük a kérdező nőt is.
Mint mondta, egy dunaújvárosi eseményen történtekről szólt a bejegyzése és fel fogja emelni a szavát az ellen, hogy a Fidesz manipulálja, hergeli a nyugdíjasokat és félrevezeti őket.
“Mikor bántanám én a nyugdíjasokat, amikor a saját szüleim is végig dolgoztak, így élik a kisnyugdíjasok életét Gyöngyösön?” – tette fel a kérdést.
(MTI)