Ezúttal egy görög ortodox papi szeminárium épületét rongálták meg, kereszténygyűlölő feliratokat festve a falra – közölte az izraeli közszolgálati rádió.
Az intézmény zuhanyzóját és illemhelyét gyújtották fel, de a tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat és senki sem sérült meg.
Az ismeretlen tettesek az egyik falra Jézust gyalázó feliratot festettek, valamint – előző napi, egy ciszjordániai arab falu mecsete elleni támadásukhoz hasonlóan – a “Cion megváltása” kifejezést.
Ez utóbbi kapcsán a Háárec című újság honlapja rámutatott: az izraeli biztonsági erők egy hete Ciszjordániában felszámoltak egy néhány lakókocsiból álló, illegális zsidó telepkezdeményt, amit a szélsőséges telepesek Geulat Cionnak, vagyis Cion megváltásának neveztek el.
A jeruzsálemi rendőrség megkezdte a nyomozást az éjszakai gyújtogatók kézre kerítésére.
Nem ez az első akció a jeruzsálemi Óváros melletti Cion-hegy keresztény épületei ellen. A Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapjának értesülése szerint két hónappal ezelőtt hasonló akció miatt fogtak el egy 21 éves zsidó fiatalembert. Ő az Elszenderülés templomába hatolt be, ahol kárt tett a berendezésben, a templom őrei azonban elfogták.
(MTI)