Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra a sajtóhírre, amely szerint L. Simon László egykori államtitkár és “fitneszedző felesége, valamint Horváth István fideszes képviselő angol tanárnő neje” több tízmillió forintnyi uniós agrártámogatást kapott.
A Jobbik szóvivője kijelentette: a fideszes politikusoknak el kellene dönteniük, meg akarják állítani Brüsszelt, vagy meg akarnak élni Brüsszelből.
Megismételte pártja antikorrupciós ügyészség felállítását célzó terveit, és hangsúlyozta, ez a támogatáselosztási gyakorlat szerintük nem használ a magyar gazdaságnak. Szólt arról, hogy a társadalmi igazságosságot például úgynevezett oligarchaadó kivetésével állítanák helyre.
A szóvivő kérdésre a piaci logikával magyarázta, miért bérelt az LMP drágábban plakáthelyeket a Jobbiknál. Úgy fogalmazott, ők a maradék helyeket bérelték, “mintha a pékségben zárás előtt a megmaradt száraz zsemlét vennék meg”. Az ár szerinte piaci ár volt, amely a két fél megállapodásának eredménye. Tagadta, hogy óriási kedvezménnyel vagy hogy szimpátia alapján kapták volna olcsóbban a helyeket.
(MTI)