Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján egyfajta válaszútként említette az alaptörvény-módosítási javaslat keddi zárószavazását: szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek el kell döntenie, hogy a magyar emberek biztonságát tartja-e elsődlegesnek, vagy meg szeretné védeni “a piszkos, offshore cégeken keresztül lebonyolított letelepedésikötvény-bizniszt”.
A Jobbik tartja elvi álláspontját, és a migráció minden formájára nemet mond – jelentette ki, fontosnak nevezve, hogy akkor támogatják az alkotmánymódosítást, ha megszűnnek a kötvények.
Volner János bírálta, hogy “az Iszlám Állam fellegvárának számító Irakban” is lehet kötvényeket jegyezni, ami növeli a terrorkockázatot. Megjegyezte, hogy egy felmérés szerint a Fidesz-szavazók 9 százaléka tartja előnyösnek a kötvényeket, 86 százalékuk pedig tart attól, hogy terroristák is hozzájuthatnak.
Volner Jánost kérdezték arról, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága is napirendre tűzte Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő és Szalai Gábor újságíró találkozójának ügyét. Azt válaszolta, a “Hídfő ugyanolyan újságírót küldött a Jobbik politikusaihoz, mint bármelyik más sajtótermék”. A Jobbik mindenkinek nyilatkozik, más kapcsolatuk nincs – tette hozzá.
(MTI)