Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az Országgyűlés szerdán kezdte tárgyalni azt a javaslatot, amely a politikai szórólapok esetében a jelenlegi kilónkénti 85 forintról 114 forintra emelné a környezetvédelmi termékdíjat, miközben az államnak, az önkormányzatoknak és a közhasznú civil szervezeteknek megszűnne az ilyen fajta terhe.
A Jobbik politikusa szerint mindez azt jelenti, hogy míg az ellenzéknek megdrágul a hagyományos kampányeszközök egy része, addig a kormány, a minisztériumok, vagy például a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a korábbinál olcsóbban folytathatja a “Fidesz-propagandát”.
“Ez a politikai mentalitás az ’50-es évekre volt jellemző” – fogalmazott Mirkóczki Ádám, aki “Orbán-tervként” említette, hogy a kormányoldal a sajtószabadság korlátozása után a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát is megszüntetné.
Kiemelte, a Jobbik ezzel szemben olyan országot szeretne, ahol minden politikai vélemény demokratikusan, szabadon teret kaphat.
(MTI)