Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a “Fidesz Zrt.” Magyarország leggazdagabb cége, amely strómanok segítségével állami és európai uniós forráshoz jut hozzá, és “túlszámlázásokkal, egyéb trükkökkel” nagy haszonra tesz szert.
A strómanok védelmet kapnak, a hatóságok nem számoltatják el őket, és az “összeharácsolt” vagyont a kormányfő rendelkezésére bocsátják – jelentette ki.
Kérdésekre válaszolva elmondta, szerintük Orbán Viktor “nem mer leülni” vitatkozni Vona Gáborral, a Jobbik elnökével és miniszterelnök-jelöltjével, mert “egyértelmű”, hogy a vitában alulmaradna.
Arra a felvetésre, hogy egyes vélemények szerint a Jobbik ugyanaz a szélsőjobboldali párt, mint ami volt, úgy reagált: a Jobbik egy néppárt, amely szeretné megteremteni Magyarországon azt a társadalmi egységet, ami nem volt meg az elmúlt 27 évben.
A sajtótájékoztatón az ellenzéki politikus mellett kiállítottak egy Mészáros Lőrincet ábrázoló kartonfigurát, amely a kezében egy “stróman” feliratú transzparenst tartott. Ezzel kapcsolatban Szilágyi György arról beszélt: házelnöki utasításra és veszélyességre hivatkozva nem akarták megengedni az őrök, hogy a kartonfigurát bevigyék a Képviselői Irodaházba. Közölte: vállalja a büntetést, amelyet valószínűleg kirónak majd rá emiatt.
(MTI)