A Fidesznek – amellett, hogy egyfolytában riogat és első számú közellenséget csinál Soros Györgyből -, továbbra is élő kapcsolata van vele – mondta a politikus, aki szerint meg kell nézni, hogy Orbán Viktoron és a Fidesz vezetőin kívül még hány államtitkár vagy képviselő kapott Soros-ösztöndíjat, nemcsak a rendszerváltozáskor, hanem azóta is, hány jelenlegi államtitkár tanult az ő egyetemén, illetve a belügyi alapokból hány Soros György által támogatott szervezet kapott pénzt.
Megjegyezte: a magyar állam csak a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése óta közel fél milliárd forinttal támogatta a CEU-t magyar adófizetői pénzből.
Ennek alapján Hegedűs Lorántné szerint kimondható, hogy a Fidesz “Soros-csicska”. “Vagy ha nem az lenne, akkor fizessék vissza az összes ösztöndíjat, amit Soros Györgytől kaptak” és fizetessék vissza az összes olyan támogatást, amelyet ő magyar adófizetői pénzből kapott – fogalmazott.
Hegedűs Lorántné hangsúlyozta: a Jobbik elutasítja Soros György tevékenységét és értékrendjét, és soha egyetlen fillért sem fogadott el tőle, mert véleményük szerint Soros György 30 éve mérgezi a magyar közéletet “kitartottjain” keresztül.
Kérdésre válaszolva úgy vélte: régen szükség lenne Soros György magyarországi tevékenységének átvilágítására.
(MTI)