Lemondásra szólította föl Tasó László államtitkárt a Jobbik a fideszes államtitkár múlt csütörtöki, Bocskaikertben tartott lakossági fórumán elhangzott azon kijelentése miatt, mely szerint „a politika dönti el egyébként, hogy ki fog kapni támogatást, és nem mindenféle más, Holdról jövő, Marsról származó, elburkolt, homályban lévő szervezet…”
 

Kőszeghy Ábel (képünkön balra) ismertette: múlt csütörtökön Bocskaikertben egy lakossági fórumon hangzott el Tasó László államtitkár, országgyűlési képviselő szájából egy olyan kijelentés, amely mélységesen felháborította mind a bocskaikerti lakosságot, mind pedig a Jobbikot. Majd bejátszott egy hangfelvételt, amelyen az alábbiak hallhatók (részlet Tasó László beszédéből):
 

„Őszinte szívvel mondom az itt jelenlévőknek és Bocskaikert minden lakójának, hogy biztonságos választás Szőlős Sándor, biztonságos választás a Fidesz-KDNP valamennyi jelöltje, és biztonságos körülmények között élheti a mindennapjait Bocskaikert, mert nemcsak a vállalkozások számára nyílik egy más perspektíva és más lehetőség a pályázatok világában, hanem az önkormányzat számára is. És tessék bekapcsolni a biztonsági övet, mindenki, hadd mondjam el nyomatékkal, hogy a politika dönti el egyébként, hogy ki fog kapni támogatást, és nem mindenféle más, Holdról jövő, Marsról származó, elburkolt, homályban lévő szervezet, oldalról, a szakma mögé bújva, és nem holmi ügyeskedő pályázatírók fogják majd a pontszámot összetapogatni, hanem majd a politika eldönti, hogy ki az, mi az a cél, amit meg kell valósítani, és kell hozzá még támogatás. Ez a kezdet. Mert a politika pont azért van, bármennyire szidjuk is, hogy az emberek hatalmát, ha megkapja a lehetőséget, azt viselje és kezelje és használja is.”
 
A Jobbik polgármesterjelöltje így reagált az elhangzottakra: az elmúlt időszakban a kormánypártok folyamatosan azzal kampányoltak, hogy ha a választók nem fideszes polgármesterjelölteket és képviselőjelölteket választanak, akkor a települések nem fognak uniós fejlesztési pénzekből részesülni. Hozzátette: ahogyan Debrecen is kap 41 milliárd forint támogatást, amelyet olyan fejlesztésre fordít, amilyenre szeretne, úgy más településeknél sem okozhat gondot az önkormányzat politikai összetétele, több olyan településről is tudunk, ahol jobbikos vezetés mellett nyertek pályázatokat az önkormányzatok.
 
Kőszeghy Ábel végezetül azt közölte: ez a hangfelvétel egyértelmű bizonyíték arra, hogy Tasó László államtitkár zsarolja a választókat. Kérjük, hogy ne dőljenek be a választópolgárok ennek a kijelentésnek, nyugodtan szavazzanak a Jobbik jelöltjeire, hiszen a pályázati pénzeket pártállástól függetlenül kapják meg az önkormányzatok.
 
Kulcsár Gergely fölidézte: tegnap reggel Lázár János miniszter egy televíziós műsorban azt nyilatkozta, hogy „a kormányzat az önkormányzati választások után nem azt fogja nézni, hogy melyik városvezetés milyen színű, hanem azt, hogy mi a programja, hogyan tud gazdasági növekedést elérni”. A jobbikos honatya szerint ez szöges ellentéte annak, amit Tasó László mondott, de bízik abban, hogy Lázár János szavai igazak.
 
Majd egy 2006-os eseményre emlékeztetett: Lamperth Mónika akkori miniszter kijelentette, hogy nem a Fidesz fogja osztani a pályázati pénzeket, hanem az MSZP, amiből aztán akkora botrány lett, hogy Lamperth Mónikát lemondásra szólították föl. Hozzáfűzte: reményeink szerint a Fidesz nem alkalmaz kettős mércét, és most is megteszi a szükséges lépéseket az ügyben, de legalábbis elgondolkodik Tasó László politikai szerepvállalásán.