Halász János keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a Jobbik máig nem tisztázta európai parlamenti képviselője, Kovács Béla ügyét, a kémkedési gyanút, ahogyan “az ózdi polgármester problematikáját” sem. A fideszes szóvivő reagált a Faktor hírportál keddi cikkére is, amely szerint Dobó Zoltán, Tapolca jobbikos polgármestere azt írta önéletrajzában, hogy két diplomája is van, de az egyik szakdolgozatát az egyetem könyvtárában nem találják. A Fidesz-frakció szóvivője felszólította a Jobbikot, tisztázza az ügyet.
A Faktornak Dobó Zoltán kedden azt mondta: azért szerepel az önéletrajzában, hogy a két főiskolára járt, mert ez igaz is. Ugyanakkor, mivel egyiket sem végezte el, diplomát egyik helyen sem szerzett.
A Jobbik közleményében leszögezte: Dobó Zoltán sosem hazudta azt, hogy lenne diplomája, nem úgy, mint a fideszes Farkas Flórian, akinek – mint írták – “érettségije is kérdéses”. Hozzátették továbbá, hogy a Jobbik politikusai sosem “felejtettek” ki vagyonnyilatkozatukból havi félmillió forintos fizetéseket, ezzel szemben azt a Fidesz több képviselője is megtette – emelte ki a Jobbik, megjegyezve azt is, hogy az ő pártjuk “sosem pénzelte amerikai és IMF-kémek cégét 630 millió forinttal, ezzel szemben azt a Fidesz-kormány megtette”.
(MTI)