A Jobbik parlamenti frakciója keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy múlt csütörtökön kezdődött a balmazújvárosi polgármester büntetőpere a Debreceni Törvényszéken. Azzal vádolják, hogy – még az önkormányzat jegyzőjeként – megvesztegették.
A Kulcsár Gergely (Jobbik) által jegyzett közleményben az áll: a balmazújvárosi korrupciós ügy “a politikusbűnözés” tipikus esete, “egészen egyértelmű”, hogy Tiba István fideszes képviselőnek, korábbi balmazújvárosi polgármesternek köze van a korrupciós bűncselekményhez, “az ügyészség szerint ugyanis a bűncselekményből származó pénz a fideszes politikusnál kötött ki”.
Azt írták: a nyomozás során telefonlehallgatásokból kiderült, Tiba István mondta Veres Margit polgármesternek, a város akkori jegyzőjének, hogy a neki szánt 5 millió forintból 450 ezret tegyen el magának, és azt is, hogy autót fog kapni ajándékba egy vállalkozótól. Mi történt a fennmaradó 4 és fél millió forinttal, Tiba István “zsebre tette, vett belőle ő is egy autót, vagy a Fidesznek is van olyan feketekasszája, mint ami már az MSZP-nél is felmerült”? – tette fel a kérdéstKulcsár Gergely. Közölte: a felmerülő kérdések miatt írásban fordul Polt Péter legfőbb ügyészhez, azzal a kérdéssel, miért nem emeltek vádat Tiba István ellen.
(MTI)