Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, parlamenti képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a Fidesz mindent maga alá seper, amiben pénz van. Ide sorolta a szerencsejáték-ágazatot, az állami termőföldeket, a trafikokat, a médiát, a sportszövetségeket és a “letelepedésikötvény-bizniszt”, ami “fekete pénzek milliárdjait juttatja a Fidesz-közeli holdudvarhoz”.
A Jobbik ezzel szemben arra törekszik, hogy jobbá tegye a magyar közéletet, és minden olyan társadalmi csoportot képviseljen kortól, nemtől, vallástól és pártpolitikai beállítottságtól függetlenül, amely egy élhető Magyarországot szeretne – mondta a szóvivő, aki kérdésre megjegyezte, számukra ezt jelenti a néppártosodás, nem pedig “politikai prostitúciót”.
A Jobbik szóvivője szintén kérdésre reagálva cáfolta, hogy ellentétek lennének a párt felső vezetése és alapszervezetei között. A pártvezetés hanukai üdvözlete miatt mindössze két konfliktus alakult ki, amit a sajtó felnagyított – mondta Mirkóczki Ádám.
(MTI)