Magyar Zoltán közleménye szerint a Fidesz ismét hazudott, mert külföldiek számára is lehetőséget teremt a földvásárlásra a kormánypárt földtörvénye.
A képviselő azt írta: csak nemzeti önfeladásként lehet értelmezni a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által aláírt, kedden megjelent és szerdával hatályos kormányhatározatot. A határozat úgy módosítja a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) tartozó földek árverését szabályozó passzust, hogy kikerül a szövegből a magyar állampolgárságú kitétel és valamennyi uniós tagállam polgára jogosult lesz a földszerzésre – magyarázta.
Magyar Zoltán szerint sem a kormány illetékese, sem az agrárkamara elnöke nem tagadta, hogy ennek eredményeként külföldiek kezébe kerülhet a hétfőn induló liciteken az állami föld.
Az ellenzéki politikus úgy értékelt: ha a kormány nem állítja le az állami földek eladását, nem vonja vissza a kormányhatározat módosítását, azzal azt is beismeri, hogy a Fidesznek fontosabb a saját földesurai és a külföldiek kiszolgálása, mint a magyar föld magyar kézben tartása, vagyis a magyar emberek érdeke.
(MTI)