Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke a Földművelésügyi Minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, szerinte a lovas ágazatot az elmúlt években becsapták és kihasználták, ezért az abban dolgozó szereplőknek össze kellene fogniuk, hogy kiköveteljék a választások előtt megígért több milliárdos fejlesztések elindítását. Az akkor megígért fejlesztéseket “a költségvetésben lehúzták” és az alapkőletételen túl sehová nem jutottak – fogalmazott Magyar Zoltán.
Értékelése szerint a turizmusban Magyarország adottságai nagyságrendekkel jobbak, mint sok környező országé, a lovas turizmus most mégis “haldoklik”, miként a tenyésztés is. Hozzátette: jó néhány őshonos fajta már veszélyben van. Kitért a lovasterápiában rejlő lehetőségekre is.
Az ellenzéki képviselőt a sajtótájékoztatón kérdezték a Kocsis Máté fideszes képviselő által felvetett ötlettel, amely a politikusok, az újságírók és a fiatalok kötelező drogtesztjéről szól. Magyar Zoltán azt mondta, a Jobbik-frakciónak még nincs kialakult álláspontja a kérdésben, de “magánemberként, képviselőként”, a részletek ismerete nélkül úgy látja, a javaslatot elviekben támogatni lehet.
(MTI)