A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a népszámlálási adatok ismeretében tegyen meg mindent a “magyarság pusztulásának megállítása érdekében”. Erről Sneider Tamás a párt alelnöke beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett rá, hogy a 2011 októberi népszámlálás adatai szerint Magyarország lakossága 10 év alatt 260 ezer fővel csökkent, a magyarság pedig ennél is nagyobb arányban – 400 ezer fővel – és csak a 130 ezer bevándorlónak köszönhető az egész ország népességének kisebb arányú csökkenése.

A jobbikos politikus szerint tehát jelenleg 8,6-9 millió azoknak a száma, akik magyarnak vallják magukat és Magyarországon is élnek.

Hangsúlyozta: ennek a problémának a megoldása érdekében szakítani kell azzal a gazdaságpolitikával, amely “gyarmati sorba taszította Magyarországot és amelynek egyetlen célja az emberek kizsákmányolása”, mert a Jobbik álláspontja szerint a magyarság fogyása egyenes arányban áll az emberek kizsákmányolásának, illetve a gyarmatosításnak a mértékével.

Ennek érdekében Sneider Tamás szerint egyrészt valódi vidékfejlesztésre van szükség, amelynek keretében munkahelyeket kell létrehozni a kistelepüléseken. Ez a Jobbik szerint a mezőgazdaság, a feldolgozóipar, a kereskedelem vagy a gépgyártás állami szintű fejlesztésével valósulhat meg.

Emellett az ellenzéki párt felszólítja a kormányt a családi adókedvezmény teljes körű igénybevételének megteremtésére, valamint a szülésből visszatérő nők számára a négyórás részmunkaidő lehetővé tételére a teljes állami szektorban.

Sneider Tamás beszélt arról is, hogy a népszámlálás adatai szerint másfélszeresére nőtt a nemzetiségüket vállalók száma az országban. Úgy fogalmazott: ennek oka, hogy ma “mindennek megéri vallani magunkat, csak magyarnak nem”, és ez pedig “a kisebbségeket érő pozitív diszkriminációnak köszönhető”, létezik ugyanis “többséggel szembeni rasszizmus”.

Szerinte a nemzetiségüket vállalók arányának növekedését az is elősegíti, hogy a kisebbségi önkormányzatokon és az oktatási rendszeren keresztül az állam jelenleg pluszforrásokkal támogatja a kisebbségeket.

MTI – szebbjovo.hu

1365000240