Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, nem tudja, ki szervezi a bevándorlást “Soros György, vagy más”, de abban biztos, hogy “Orbán Viktor az, aki végrehajtja”.
Kiemelte, “Magyarország Soros-ösztöndíjas miniszterelnöke” 22 ezer millió forintból “sorosozik, meg migránsozik, ehhez képest olyan bevándorláspárti politikát folytat, hogy azt Soros György is megirigyelhetné”.
A Jobbik politikusa példaként említette, hogy a kormányfő “titokban befogadott 2.300 migránst”, akik a magyar kormány jóvoltából készpénzt, segélyt, munkalehetőséget, lakhatási támogatást kaptak, emellett a kabinet Soros-szervezeteket is pénzelt több száz millió forint értékben.
Mi különbözteti meg az “orbáni bevándorláspolitikát” Soros Györgyétől – kérdezte Jakab Péter, aki azt mondta, a miniszterelnök “lenyúlta a kerítés ötletét, hogy pózoljon mellette, majd a lehető legszélesebbre tárta, hogy több ezer migránst engedjen be rajta”.
A Jobbik szóvivője szerint Orbán Viktor ezzel a kerítés mellett a magyar embereket is “átvágta”. Magyarországnak ugyanis megvan a maga gondja és baja, “ezért se szegény, se gazdag, se titkos migránsra nincs szüksége” – fogalmazott.
Hangsúlyozta, a Jobbik kormányra kerülve határőrséggel védené és akár meg is hosszabbítaná a déli kerítést, továbbá alaptörvényi szintem mondanának nemet a brüsszeli kvótákra és a letelepedési kötvényekre.
Jakab Péter kérdésekre válaszolva közölte, kormányon minden nemzetközi egyezményt kötelező érvénnyel betartana, ugyanakkor tisztázná, ki számít menekültnek és ki gazdasági bevándorlónak, vagy erőszakos céllal érkezőnek.
A Jobbik szóvivője nem engedte kérdezni az Echo Tv riporterét, amit azzal indokolt, hogy a csatornát nem tartják olyan releváns médiumnak, amellyel a bíróságon kívül beszélnének. “Megtisztelem az önök nézőit, hogy nem asszisztálok hazugságok terjesztéséhez” – fogalmazott, majd hozzátette, száz sajtóhelyreigazítási per után nem kell túl toleránsnak lennie.
(MTI)