Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: “ami ma Magyarországon cigányintegráció címén folyik, nem más, mint köztörvényes lopássorozat, a legkisebb integráció nélkül”.
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) ügyeit a Fidesz arrogáns politikájának megtestesüléseként jellemezte, hozzátéve: “csak sokkal primitívebb módon játsszák ezt”. Ha lehet hinni a jegyzőkönyveknek, hangfelvételeknek, hatósági eljárásokból származó dokumentumoknak, akkor deklarálható, hogy az ORÖ és Farkas Flórián munkásságának mindennapjait a zsarolás, a vesztegetés, a fenyegetés és a lopások sorozata jellemzi – jelentette ki.
A jobbikos politikus értékelése szerint ezért egy személyben Orbán Viktor a felelős, ő nevezte ki Farkas Flóriánt, ő távolíthatná el posztjáról. Szerinte ha ez nem történik meg, akkor a kormányfő egyetért a botrányos bűncselekményekkel és a “cigányságra továbbra is fillérekért, olcsón megvásárolható szavazógépekként” tekint.
Mirkóczki Ádámot kérdezték arról, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) közlése szerint a hétvégén két akcióban sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező embereket fogtak, ugyanakkor a Fővárosi Törvényszék szerint az egyik esetben az elfogottaknak nincs közük terrorszervezetekhez, ezért szabadlábon védekezhetnek. A Jobbik szóvivője azt felelte: ilyen “ordas hazugsággal” még nem találkozott, az a minimum, hogy a TEK a nyilvánosság elé áll és tisztázza az ügyet. Arra a kérdésre, hogy Hajdu Jánosnak, a szervezet főigazgatójának távoznia kell-e, azt válaszolta, hogy ha igazak a hírek, akkor “minimum le kell mondania”.
(MTI)