Orbán Viktor személyes kudarca az érvénytelen népszavazás, ezért a hitelét vesztett kormányfőnek le kell mondania – jelentette ki mai, a népszavazást értékelő sajtótájékoztatóján Demeter Pál, a Jobbik megyei frakciójának vezetője, aki szerint „Orbán Viktor jogilag még ugyan Magyarország miniszterelnöke, de politikailag már megbukott”.

Demeter Pál, a Jobbik megyei frakcióvezetője

Demeter Pál, a Jobbik megyei frakcióvezetője

David Cameron az elbukott Brexit-népszavazás után lemondott, mert Európában így szokás – hívta föl a figyelmet a politikus, majd hozzáfűzte: miniszterelnökünk az elbukott népszavazással elveszítette nemzetközi tekintélyét, alkalmatlanná vált, hogy Magyarország érdekeit megfelelően képviselje az Unióban.

Az emberek majd’ 60 százaléka nem ment el szavazni, vagy érvénytelenül szavazott mert jobban félnek a Fidesztől és Orbán Viktor túlhatalmától, mint a migrációtól – hangsúlyozta Demeter Pál, majd kitért rá: soha ennyi érvénytelen szavazat még nem volt. Orbán Viktor elmenekült a kampányból és elmenekült a Vona Gábor által kezdeményezett vita elől is, emellett nem biztosított a külföldön dolgozó magyar állampolgárok számára normális szavazási lehetőséget – emlékeztetett.

A frakcióvezető szerint „a kormány a bukott népszavazás után is folytatja kétkulacsos politikáját, eddig már 17 ezer migránsnak adott pénzért magyar állampolgárságot a letelepedési kötvény-biznisz jóvoltából”. Úgy véli: Orbán Viktor a menekültpolitikába menekült, mindent a bukott népszavazás kampányának rendelt alá. Ennek a korszaknak véget kell vetni, foglalkozni kell végre Magyarország legégetőbb problémáival is, úgy mint a tönkretett egészségügyi és oktatási rendszerrel, a magyar bérszínvonal emelésével, valamint a mindent elárasztó korrupcióval, húzta alá, majd hozzátette: ezért is indítottuk útjára a Valódi Nemzeti Konzultációt.

Végül így zárta: a népszavazásból minden idők legdrágább közvélemény-kutatása lett, a Fidesz 15 milliárd forintból jutott arra a következtetésre, mint fél évvel ezelőtt a Jobbik: alaptörvény-módosításra van szükség, amely jogilag egy teljesen biztos, gyors és rendkívül olcsó megoldás.

szebbjovo.hu