Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, országgyűlési képviselője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a Jobbik akár egy új jogrend bevezetése mellett is érdekelt Magyarország biztonságának megőrzésében és növelésében, ugyanakkor azt nem támogatja, hogy a Fidesz a “terrorizmus álcája mögé bújtatva rendeleti kormányzást biztosítson”.
Szerinte a kormányoldal javaslata példátlan “túlhatalmat” jelentene a kabinetnek, és nem igaz a kormányfő azon állítása, hogy más demokratikus országokban is van hasonló különleges jogrend. Mirkóczki Ádám azt kérdezte a fideszes politikusoktól, mit szóltak volna, ha 2006-ban Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök állt volna elő egy hasonló tervezettel.
A Jobbik szóvivője kitért arra is, miközben várják, hogy a kormányoldallal egy asztalhoz ülhessenek, addig úgy gondolják, a terrorizmus veszélyét a baloldallal nem kell megvitatniuk. A terrorveszély alapját ugyanis az a migráció jelenti, amelyet a baloldali pártok teljesen eltérően értékelnek – fűzte hozzá, kijelentve: az MSZP és az LMP bevándorláspolitikája is “teljesen leszerepelt”.
(MTI)