Volner János, az ellenzéki párt alelnöke – aki eredetileg a bankadóról tartott volna sajtótájékoztatót – csütörtökön úgy értékelt: a pénzhamisítási ügybe keveredett Veress Áron esete túltesz az MSZP-s Zuschlag János botrányain. Azt mondta: a Fidesz hazudik, amikor azt állítja, hogy 2012-ben kizárta soraiból az ifjúsági tagozat elnökét, mert Veress Áron még tavaly decemberben is ebben a minőségében szerepelt egy zalaegerszegi fórumon.
A jobbikos politikus szerint Veress Áron érintettségének vizsgálatakor ki kell térnie a hatóságoknak arra, hogy milyen módon keletkezett a nála talált sok millió forintnyi euró, mióta kereskedett vele, hány embert verhetett át, s a nevén lévő Keleti Partnerség Kft.-nek lehet-e köze a botrányhoz.
Volner János úgy vélte: a Fidesz utánpótlása a jelek szerint “erősen hasonlít elődeire” és “a korrupciós vonalat szeretné továbbvinni”.
Kijelentette azt is: elvárják az igazságszolgáltatástól, hogy ne tussolja el a pénzhamisítási ügyet, s a Jobbik javaslata alapján legyen lehetőség dupla büntetés kiszabására.
Előző nap az Index írt arról, hogy a nagyobbik kormánypárt ifjúsági tagozatának elnökénél találtak a rendőrök 30 ezer eurónyi hamis pénzt. A Fidesz erre azt közölte: nem a párt ifjúsági tagozatának elnöke Veress Áron, őt már 2012-ben kizártak soraikból. Hozzátették: semmilyen felelősséget nem vállalnak cselekedeteiért, s ha igazak a róla megjelent állítások, a törvény előtt kell felelnie tetteiért.
(MTI)